NavMenu

Olga Danilović, teniserka - Rođeni pobednik

Izvor: Politika Nedelja, 12.06.2016. 17:29
Komentari
Podeli
Olga Danilović (Foto: YouTube/screenshot)Olga Danilović
Petnaestogodišnja Olga Danilović danas važi za jednu od najtalentovanijih teniserki na svetu, a njen otac Predrag je pre tri decenije spadao među najveće nade evropske košarke. Nemoguće je objašnjavati uspeh nove šampionke Rolan Garosa u juniorskom dublu, a ne praviti paralelu sa njim, jer je on bio rođeni pobednik, a čini se da je ona njegovog kova.

Po svemu što Olga pokazuje – iako je tek na početku karijere – vidi se da je povukla na oca. Voli da se takmiči, hrabra je i zna šta hoće. Slično kao i on, koji je kao srednjoškolac proveo jednu godinu u Americi, primorana je da se osamostali pre svojih vršnjaka, da sama sebi krči put do trofeja, iako je porodica zdušno uz nju. Tenis je u tom pogledu zahtevniji od košarke, jer je igrač sam na terenu, sam u svlačionici, sam u hotelskoj sobi...

Rođena je 23. januara 2001. godine, kao prvo od troje dece Predraga i Svetlane Danilović, novinarke sportske redakcije RTS-a. Tenisom je počela da se bavi sa šest godina. Pre toga probala je ritmičku gimnastiku i balet. U jednom od intervjua posle pariskog trijumfa u dublu s Paolom Arijas iz Španije, rekla je da je balet volela zbog bake koja je bila profesionalna balerina. U tenis se zaljubila na prvi pogled, prateći na televiziji jedan meč Novaka Đokovića one godine (2007) kada je prvi put savladao Rodžera Federera i osvojio jedan Masters turnir (Rodžers kup, Kanada). Odmah je poželela da uzme reket u ruke i uskoro se našla na terenima Partizana na kojima je već na početku osnovne škole trenirala pet sati dnevno.

Još od pionirskih dana se takmičila s rivalkama starijim dve, pa i tri godine. Uglavnom ih je i pobeđivala. Novak Đoković je početkom godine, na Australian Openu, skrenuo pažnju na nju. Ispod fotografije na kojoj su njih dvoje zajedno, na terenu, napisao je:

- Pogledajte moju sparing partnerku i primetite na koga vam liči. To je Olga Danilović, ćerka našeg Predraga Danilovića. Moram da priznam da ima odlične udarce.

Uskoro je očekuje juniorski turnir u Rouhemptonu (26. jun – 1. jul), pa Vimbldon (početkom jula), Evropsko prvenstvo i US Open. Vimbldon će biti najveći izazov u dosadašnjoj karijeri jer još nije igrala na travi. Njen trener Tatjana Ječmenica-Jevtić ističe da ima dosta kvaliteta, dobar servis i forhend, da je borbena, temperamentna i puna pobedničkog duha, ali da mora još mnogo da radi da bi se probila u krem seniorskog tenisa. Povremeno trenira i kod Španca Aleksa Koreče, dvostrukog finaliste Rolan Garoda (1998, 2001).

Nalik Đokoviću, Olgini nastupi pred novinarima nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Njeni odgovori su zreli, duhoviti i konkretni, tako da ima sve preduslove za uspeh.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.