NavMenu

Platio 3,5 mil USD za ručak sa Vorenom Bafetom

Izvor: Tanjug Subota, 11.06.2016. 15:25
Komentari
Podeli
Voren Bafet (Foto: YouTube/screenshot)Voren Bafet
Anonimni kupac pristao je da plati skoro 3,5 mil USD za privatni ručak u društvu američkog milijardera Vorena Bafeta, pri čemu će zarada od te aukcije biti donirana humanitarnoj Fondaciji "Glide" za pomoć beskućnicima, javili su američki mediji.

Iznosom od 3.456.789 dolara ponuđenim za ručak sa Bafetom izjednačen je prethodni rekord iz 2012. godine, kada je takođe anonimni kupac ponudio identičan iznos da bi ručao sa milijarderom, a to je ujedno i najvrednija stvar prodata u humanitarne svrhe na "eBay"-u, prenela je agencija AP.

Aukcija je trajala nedelju dana.

Šest od poslednjih osam pobednika na aukciji je platilo po više od 2 mil USD za obrok u društvu Bafeta, investitora koji se nalazi na čelu konglomerata "Berkshire Hathawаy".

Bafet je dosad za fondaciju "Glide" prikupio više od 20 mil USD, a počeo je da nudi ručak na aukciji nakon što mu je njegova prva supruga Suzi, koja je volontirala u toj fondaciji, ukazala na njihov rad.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.