NavMenu

Kompanija "Apple" predstavila sat od 10.000 USD

Izvor: Blic Utorak, 10.03.2015. 15:47
Komentari
Podeli
(Foto: apple.com)
Kompanija "Apple" je u San Francisku predstavila dugo očekivani "Apple" sat, ali i nove modele Mekbook"-ova.

Ujedno je predstavila i nekoliko novih servisa, koji se prvenstveno odnose na praćenje zdravstvenog stanja njihovih korisnika.

"Apple" sat dolazi u tri verzije, od kojih je najjfetiniji aluminijumski čija cena iznosi 349 odnosno 399 USD. Srednja klasa se kreće od 549 do 1.099 USD, dok je najskuplja verzija od zlata i u ograničenim količina, a cena je 10.000 USD.

Ukupno ima 38 verzija ovog sata u zavisnosti od kućišta i kaiša. Najjeftinijeg modela ima deset, modela srednja klase 20, a najskupljih ima osam. Tu su i funkcije vezane za zdravlje, kao što je merenje srčanog ritma, ali sat može da ukaže i da li je korisnik predugo sedeo, ili da izvrši rekapitulaciju aktivnosti tokom protekle sedmice.

Istaknuto je da će baterija imati autonomiju od 18 sati i da uređaj radi na operativnom sistemu iOS 8.2.

Potom predstavljene aplikacije koje će biti dostupne na satu, a to su Twitter, Instagram, American airlines, Uber, kao i "Wechat", a nisu zaboravljene ni "Apple"-ove usluge "Apple pay" i Siri.

Prodaja ovih uređaja počinje 24. aprila, s tim da će korisnici moći da ih naruče već 10. aprila.

Na konferenciji je prezentovan i nov "mekbook", čija je cena između 1.299 i 1.599 USD, težak je samo 900 grama i debljine 13,1 mm.

Uređaj je dijagonale 12 inča i rezolucije 2.304 x 1.440 piksela i ima, između ostalog, procesor "kore M" (Core) od 1,3 gigaherca, kao i USB, izlaz DP (DisplayPort), HDMI port i VGA, a sve grupisano u okviru jedinstvenog USB konektora tipa C.

Tu su i bežične veze "wi-fi 802.11ac" i "bluetooth 4.0". Baterija je optimizovana tako da zauzima maksimum prostora. Autonomija te baterije je, kako je rečeno, devet sati tokom veb navigacije i 10 sati tokom čitanja video sadržaja. Tu je i unapređeni "touchpad" koji će moći da oseti pritisak prstiju korisnika. "Mekbook" će biti dostupan od 10. aprila.

Predstavljena je usluga "Health Kit", koja će imati dodatna proširenja.

Naime, tu je set aplikacija uz pomoć koji će "Iphone" prikupljati zdravstvene podatke o svojim korisnicima.

Nakon toga će te podatke anonimno slati "Apple"-u i njegovim partnerima koji će ih koristiti za istraživanje bolesti.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.