NavMenu

(1984) Neke velike misli Duška Radovića, iz njegove antološke zbirke "Beograde, dobro jutro"

Izvor: eKapija vremeplov Četvrtak, 24.05.2007. 21:30
Komentari
Podeli

- Žene koje su se dobro udale, jutros idu kolima na posao. Voze ih muževi koji su se loše oženili.

- Roditelji, počnite da bijete svoju decu kad osetite da su počela da liče na Vas.

- Volite se kad niste zajedno. To je prava ljubav. Ko ume da voli samo kad je zajedno, taj ne pravi pitanje s kim je.

- Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.

- Ko se sinoć nabokao hladnih pihtija, prelivenih sirćetom i posutih suvom ljutom paprikom, noćas je imao naučnofantastične snove. Ko je legao gladan - sanjao je pihtije.

- Mlade vaspitačice u beogradskim obdaništima pričaće deci i ovog jutra bajke. To su setne priče o tome - šta se stalno dešava princezama, a nikad vaspitačicama.

- Ko nema u glavi ima u nogama, ko nema u nogama ima u banci, ko nema u banci ima nešto u Grockoj, ko nema ni u Grockoj - naći će mu se nešto u mokraći. Niko baš nije da neme nigde i ništa.

- Mnoge mlade udovice izgledaju privlačno i koketno - sa onim obojenim plavim kosama, sa onim crnim šlajerima, nemarno prebačenim preko ramena, sa kratkim crnim suknjama i visokom štiklama. To je pouka mrtvima, da znaju šta su sve izgubili time što su umrli.

- Juče je jedan roditelj zavapio na roditeljskom sastanku : Dajte mi dobro dete, pa ćete videti kakav sam ja otac !

- Probudili se jutros debeli muž i debela žena i posmatraju se u ogledalu. Sličnosti im rastu, a razlike im se smanjuju......

Sada veće dalekog 16.08.1984 umro je dobar čovek, veliki pisac, novinar, "beogradski petao, dečiji pesnik i aforističar Duško Radović - duša Beograda. Ostaće još dugo godina (onima što danas imaju preko četrdeset godina) sećanje na kultnu emisiju Studia B "Beograde, dobro jutro", gde nam je svakog jutra pričao priče koje smo svi znali i osećali, ali nikad tako nešto nismo rekli ili napisali. Kažu za neku slovenačku delegaciju iz tih godina, da su ih pitali šta bi iz Beograda poneli. Oni su rekli "Prvo bi poneli Duška Radovića!"

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.