Korisničko ime
Lozinka
Ostanite prijavljeni
O nama Klijenti Partneri Marketing Kontakt Login | Registracija
Subota, 27. maj 2017.
Vremenska prognozaVremeBeograd18°C
 • O nama

 • eKapija je vodeći poslovni portal u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Pored najnovijih aktuelnih vesti i izveštaja, eKapija obezbeđuje svojim korisnicima ekonomske analize, izveštaje sa berze, najave novih investicija, pregled najnovijih tendera, pobednika tendera, kao i sveobuhvatan katalog firmi koji trenutno sadrži preko 130.000 privrednih i pravnih subjekata.

  Informacije su dostupne korisnicima eKapije putem sajtova www.ekapija.com, www.ekapija.rs i kao i putem elektronskih biltena koji pretplatnicima stižu na njihove e-mail adrese. Dnevni poslovni bilten eKapija je prilagođen specifičnim zahtevima svakog korisnika i sadrži informacije koje su izdvojene kao bitne za njegovo poslovanje. Takođe, pošto je koncipiran kao B2B servis, portal eKapija obezbeđuje i efikasnu platformu za razmenu informacija među privrednim subjektima.

  Portal eKapija je trojezičan, tako da je osim na maternjem, dostupan i na engleskom i nemačkom jeziku.

  Šta smo postigli od nastanka (2005. godine) do danas?

  • Više od 18.000 korisnika sistema (najuticajniji ekonomski internet portal u regionu).
  • Rast broja pretplatnika od 15% u poslednjih godinu dana.
  • Prosečna čitanost – više od 55.000 dokumenata dnevno, 35.000 pretraga podataka dnevno.
  • Korisnici nam veruju, jer je koeficijent obnove pretplate veći od 80%!
  • Prema podacima portala www.google.com/analytics, www.alexa.com i www.alexa-rs.com eKapija je najposećeniji poslovni portal u regionu.
  • Prosečna godišnja produkcija dokumenata: 27.000 vesti i izveštaja, 52.000 tendera.
  • Broj privrednih i pravnih subjekata u našoj bazi: više od 130.000.
  • Regionalno prisustvo vidimo kao bitnu odrednicu daljeg razvoja tako da pored Srbije i BiH pripremamo nastupe i u zemljama regiona.
  • Četiri godine za redom (2008, 2009, 2010. i 2011) smo, po oceni časopisa PC Press, među 50 najuticajnijih Internet portala u Srbiji a na prvom mestu u kategoriji poslovnih portala.
  • Dve godine za redom (2012, 2013) dobitnik smo nagrade za korporativnu filantropiju Virtus za medijski doprinos, koja se dodeljuje medijskoj kući čiji su tekstovi, prilozi ili nastupi posebno doprineli razvoju i unapređenju filantropske i dobročinske kulture u Srbiji tokom jedne godine.
  • "eKapija" je tokom 2014. godine potpisala izjavu o saglasnosti sa Kodeksom dobre poslovne prakse koji uređuje Savez online izdavača Srbije (SOIS). Kodeks ima za cilj da propiše pravila najbolje prakse u digitalnom izdavaštvu, kako bi svi digitalni izdavači koji posluju na teritoriji Republike Srbije međusobno regulisali i uzajamno poštovali pravila fer, etičke i dobre profesionalne prakse u vezi sa kreiranjem i objavljivanjem sadržaja, proizvoda i usluga koje nude preko svojih digitalnih medija.

  Kako se pozicioniraju naši tekstovi na Internet pretraživačima?

  Ponosni smo što imamo veliki broj "pogodaka" na pretraživačima i što se naši dokumenti visoko "kotiraju" unutar pretrage.

  Posebno naglašavamo da je uspeh vezan za čitanost i pozicioniranje na pretraživačima utoliko veći, jer je na portalu eKapija oko 40% dokumenata "zatvoreno" tj. dostupno samo pretplatnicima, pa samim tim nedostupno Google-u i ostalim pretraživačima.

  Ko su korisnici portala eKapija?

  Korisnička lista je najveće bogatstvo eKapije, kao i podatak da je više od 70% pojedinačnih korisnika sistema – visoki menadžment kompanija, dakle oni koji donose odluke i do kojih se ne može tako lako stići putem drugih medija. Naši pretplatnici su gotovo sve banke, osiguravajuća društva, brokerske kuće, građevinske organizacije, svi inostrani poslovni klubovi, ambasade, strani i domaći investicioni fondovi ali i veliki broj malih i srednjih preduzeća.

  Partneri

  Ostvarena je strateška saradnja sa nacionalnim poslovnim klubovima, kao što su Nemačko-srpsko privredno udruženje (DSW), Slovenački poslovni klub (SPK), a osnivači eKapije su i osnivači Srpske Asocijacije Menadžera (SAM). eKapija je, kao društveno odgovorna kompanija, član Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija u Srbiji i u svom radu primenjuje deset univerzalnih principa.

  U 2012. godini eKapija je uspostavila saradnju sa Coface Srbija, društvom za usluge upravljanja rizicima, čime je korisnicima našeg portala omogućeno da imaju uvid u bonitet (prema Cofface metodologiji) svojih potencijalnih klijenata.

  Portal eKapija je učesnik i promo partner svih značajnijih manifestacija: Beogradskog sajma, Belexpocentra, Novosadskog sajma, Šumadija sajma i Jadranskog sajma. Medijski podržavamo, pratimo i promovišemo mnogobrojna poslovna, kulturna i sportska dešavanja u Srbiji i BiH.

  Ostvarili smo mnogobrojna poslovna partnerstva: www.ekapija.com/sr/partners i www.ekapija.com/bih/partners.

  Takođe, dobitnici smo regionalnih nagrada, Media business partner 2009 koju dodeljuje Mass media international, nagrade Superbrands 2011 u BiH kao i mnogih drugih priznanja.

  Strateški projekti eKapije

  Aurea – Nagrada Aurea je pre svega iskren pokušaj da kao medij pomognemo održivi razvoj Srbije. U vremenu kada su mnoge nagrade komercijalizovane, Aurea je pokušaj da se promovišu istinski dobri projekti o kojima se često mnogo ne priča ali koji zasigurno zaslužuju pažnju. Za nominovane projekte, a posebno za pobednika i dobitnike priznanja, korist se ogleda u širokoj medijskoj promociji. Glavna nagrada Aurea se dodeljuje projektu koji se najbolje rangira po osnovu tri kriterijuma: inovativnost/originalnost, zatim društvena korisnost i treći - finansijski potencijal. Žiri koji vrši vrednovanje nominacija i izbor pobednika je sastavljen od nepristrasnih i uglednih privrednika i ekonomskih analitičara koji dolaze iz renomiranih kompanija ali i organizacija kao što su IFC, PKS, FIC, Ekonomski institut, Ekonomski fakultet, Fond za Inovativnu delatnost itd. Svoj glas putem Interneta daju i posetioci portala eKapija.

  Investicioni partner - U julu 2008. godine započet je projekat sa ciljem da se obezbedi praćenje, analiza i promocija najznačajnijih investicija i investicionih ideja u oblasti nekretnina, hartija od vrednosti, energetike, turizma itd. Ovaj projekat danas zauzima značajno mesto u radu naše redakcije omogućavajući kvalitetne nove sadržaje i business intelligence informacije našim pretplatnicima.

  eKapija tenderi – Servis je namenjen firmama koje učestvuju na tenderima iz Srbije i još 19 zemalja regije i država članica EU. U pretragu je uključeno više od 1.000 izvora tendera na nacionalnim jezicima, od kojih je više od 150 iz Srbije. Usluge koje su dostupne korisnicima portala www.ekapija-tenderi.com su jedinstvene u Srbiji i predstavljaju iskorak u pogledu prilagođavanja sistemu javnih nabavki koji koristi Evropska unija.

  eKapija Software Services – IT sekcija koja je originalno nastala u kući sa ciljem da razvija i održava portal eKapija.com, prerasla je svoje početne ambicije i postala ekspertski IT tim čije znanje i mogućnosti su prevazišli inicijalnu namenu. eKapija Software Services je danas nezamenjiv partner mnogim organizacijama kojima je potrebna podrška u razvoju IT sistema. Pored razvoja mnogobrojnih portala za svoje partnere, eKapija Software Services je uspešno implementirala nekoliko softverskih outsourcing projekata.
 
 
 
 
 
 
 
Naslovna
Poslovne vesti
Sedam dana
Na današnji dan
(Ne)ostvarilo se
Galerije
Tenderi
Objavljeni tenderi
Pobednici tendera
Ko pobeđuje na tenderima?
Zakonska regulativa
Oglasite Vaš tender
Objavljeni tenderi - BiH
Nekretnine & gradnja
Vesti
Projekti
Investirati u nekretnine?
Beogradske urbanističke priče
Ponuda nekretnina
Potražnja nekretnina
Ponuda lokacija
Javni uvidi planova
Imovina u stečaju/likvidaciji
Ko je ko
U Srbiji
U privredi i politici
U kulturi, sportu i zabavi
U žiži
Intervjui
Najpopularniji - vremeplov
Događaji
Svi Događaji
Svi Današnji događaji
Sajmovi i izložbe
Konferencije
Seminari i radionice
Poslovni saveti & Ideje
Poslovni saveti
Dobre ideje
Korak ispred
Lične finansije
Posle posla
Sve priče
Turizam&Gastro
Sportske priče
Kultura
Najgledaniji filmovi
Filmske priče
Najčitanije knjige
Lek za dušu
Vremeplov
© 2005 - 2017, eKapija. Sva prava zadržana. Uslovi korišćenja i autorska prava Izjava o podršci zaštiti autorskih prava