BAU 2015 - Međunarodni sajam arhitekture i građevinarstva od 19. do 24. januara u Minhenu


Sajam BAU je vodeći svetski stručni sajam arhitekture, građevinskih materijala i sistema. Ponuda sajma je strukturisana, kako prema građevinskim materijalima, tako i po proizvodnim i tematskim oblastima. BAU, sa više od 2.000 izlagača iz 41 zemlje, pokriva celokupno sajmište u Minhenu, tj. njegovih 17 hala na ukupno 180.000 m2 bruto izlagačke površine.

Sajam BAU se obraća svim profesionalcima koji planiraju, projektuju i stvaraju građevinske objekte. Dakle, prisutni su jednostavno svi - od inženjera, arhitekata, projektanata, do građevinskih zanatlija, trgovaca, graditelja i preduzetnika, ali i eksperata iz nauke, razvoja i obrazovanja. Neke od vodećih tema predstojećeg sajma biće: "Inteligentna urbanizacija", "Energetska efikasnost i resursi" i "Čovek i zgrada".

Protekla sajamska manifestacija privukla je više od 230.000 posetilaca iz celog sveta i bila propraćena sa više od 1.300 žurnalista iz 33 zemlje. Paralelno sa sajmom odvijaju se stručne diskusije u formi konferencija i foruma, kao i popularna specijalizovana dešavanja kao što su "Archi-World Academy" ili "Duga noć arhitekture".

BAU je…

...poslovno orijentisan i interdisciplinaran
On je najbolja platforma za biznis, kontakte i informacije i to za sve koji planiraju i projektuju, grade ili upravljaju zgradama.

...praktično orijentisan i inovativan
Predstavljaju se najnoviji materijali i proizvodi za poslovnu i stambenu izgradnju.

...internacionalan i pragmatičan
235.000 posetilaca susreće se sa 2.000 izlagača: nemački sajam, vodeći u Evropi, postaje merilo za svet.

...inspirišući za arhitekte i inženjere
Broj jedan za projektante: 50.000 posetilaca iz projektnih ili arhitektonskih biroa dolazi iz celog sveta.

...vizionarski i održiv
Konkretna rešenja i ideje budućnosti za savladavanje globalnih ekoloških i društvenih izazova.

Ukoliko ste zainteresovani za više informacija u vezi sa ovom sajamskom manifestacijom ili želite da je posetite, možete se obratiti na broj telefona 011/2028-010 (-014), e-mail: messe-muenchen@ahk.rs, ili posetiti internet stranicu http://serbien.ahk.de/rs