Svetska tehnologija iz Srbije - Kompanija "Visaris" radi na razvoju savremenih tehnoloških rešenja u radiološkoj dijagnostici


Kompanija "Visaris" posluje od 2003. godine i do sada je uspešno realizovala više od 100 ugovora uglavnom u oblasti medicine. Osnovna delatnost ove kompanije je razvoj i proizvodnja digitalnih radiografskih aparata, a od samog početka svog postojanja, angažujući isključivo domaće stručnjake, "Visaris" radi na razvoju savremenih tehnoloških rešenja u radiološkoj dijagnostici i jedino je preduzeće te vrste u našoj zemlji, ali i na prostoru jugoistočne Evrope.

Tim kompanije "Visaris" razvio je digitalne rendgen aparate, koji su po kvalitetu i performansama u kategoriji najboljih svetskih brendova, kao što su "Siemens", "Philips", "General Electric", ali ih pored kvaliteta izdvaja i cena, koja je znatno niža u odnosu na konkurenciju.

Uslovi za realizaciju većih izvoznih poslova stekli su se krajem prošle godine puštanjem u rad najsavremenijeg namenskog objekta za telemedicinu, jedinstvenog u regionu. Međutim, "Visaris"-ov najveći adut je stručni tim koji čine eksperti iz različitih oblasti - od doktora nauka do inženjera iz oblasti matematike, elektronike, mašinstva, elektrotehnike, telekomunikacija itd.

Fokus firme je na aktivnostima razvojnog tima u oblasti medicine, gde su prioriteti kvalitet dijagnostičke slike digitalnih rendgen uređaja, lakoća rukovanja i iznad svega bezbednost pacijenata i osoblja. Stručno usavršavanje se kontinualno ostvaruje kroz saradnju sa akademskim, naučnim i komercijalnim partnerima u zemlji i inostranstvu.

Referentni klijenti u oblasti medicine uključuju Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, Svetsku banku i Klinički centar Srbije, dok se u laboratorijskim sistemima mogu izdvojiti "Naftna industrija Srbije" i svi veterinarski instituti u našoj zemlji.

Sa iskustvom u radiologiji od više od 3.000.000 snimaka samo na "Visaris"-ovim digitalnim sistemima, razvijen je softverski sistem za arhiviranje i obradu DICOM modaliteta (PACS) kao i radiološki informacioni sistem (RIS) koji obezbeđuje kompletno digitalno dijagnostičko odeljenje ("paperless radiology"). Intezivnijom primenom digitalne tehnologije u radiologiji, Srbija danas može da uštedi više od 10 mil EUR godišnje.

Osim ostalog, preduzeće nudi i usluge izgradnje ili adaptacije radioloških kabineta, od idejnog rešenja do tehničkog prijema i puštanja u rad, što uključuje i instalaciju i održavanje uređaja tuđe proizvodnje. U odabiru rešenja koja "Visaris" nudi, ne prihvataju se kompromisi u tehničkom i bezbednosnom smislu, na šta ih i obavezuju stroge procedure Evropske unije koje firma poštuje (ISO 13485 i CE znak).

"Visaris"-ov visoko performantan rendgen aparat potvrda je da se savremena tehnološka rešenja mogu napraviti i u našoj zemlji, ali je neophodno mladim, domaćim preduzećima dati šansu i pružiti adekvatnu podršku.

U mentalitetu kompanije izražen je pozitivni fanatizam po pitanju podrške u radu "Visaris"-ovih korisnika. Dokaz za to je što većina korisnika produžava saradnju, već dugi niz godina. Bez negativnih referenci, svi instalirani sistemi su i danas u funkciji, dok se stalno povećava broj korisnika koji se po drugi i treći put opredeljuju za nove aparate.

Kao ozbiljan proizvođač i dobar domaćin, "Visaris" klijentima nudi sve vrste bankarskih i drugih garancija za ozbiljnost ponude i dobro izvršenje posla i u tom smislu uvek preuzima sav rizik našeg poslovanja, a klijenta oslobađa stresa i neizvesnosti. Ova politika će se nastaviti obzirom da preduzeće veruje u vrhunski kvalitet aparata i posvećenost klijentima. Menadžment kompanije podržava iskren odnos sa svim saradnicima unutar i van firme, a veruju da će to sigurno pomoći da budu bolji i korisniji društvu.

Sva dodatna pitanja možete rešiti posetom i razgovorom, na adresi Batajnički drum 10 deo 1b u Zemunu ili upitom na info@visaris.com.