Fokus na elektro-energetskoj efikasnosti - Primenom rešenja kompanije Avalon Partners troškovi električne energije se smanjuju i do 20%


Elektro-energetska efikasnost, odnosno smanjenje potrošnje električne energije po jedinici proizvoda, je jedan od glavnih mehanizama smanjenja operativnih troškova. Prostor za smanjenje postoji, a godišnja ušteda od svega nekoliko procenata po računu za struju donosi veliki profit gledano u novcu. Dodatno, energetska efikasnost se odnosi i na manje "bacanje" energije u vidu smanjenja škarta, skraćenja zastoja u proizvodnji, itd…

Kriza je učinila da su na tržištu ostale kompanije koje su ozbiljni proizvođači i koje vode računa o svakom dinaru. Kod takvih kompanija zastoji u proizvodnji ili povećan škart izazivaju veliku zabrinutost, i one su spremne da ulože sredstva u eliminaciju ili sprečavanje bilo kakvih poremećaja. Minimizacija troškova proizvodnje je imperativ opstanka na tržištu.

Povećani gubici

U domaćoj industriji najveći broj fabrika koristi električnu energiju kao dominantni energent. Kada kvalitet isporučene električne energije nije optimalan, kao i kada su potrošači u samoj fabrici takvi da dodatno kvare kvalitet napona, onda svi potrošači rade u suboptimalnom režimu u odnosu na projektovani. Ovakav režim karakterišu povećani gubici i disipacija na svim potrošačima (motorima, frekventnim regulatorima, pećima, kablovima, transformatorima...), što u krajnoj liniji znači nepotrebno povećanje potrošnje električne energije.

- U praksi smo uspešno rešavali slučajeve gde je potrošnja električne energije bila povećana i do 20% - kažu iz kompanije Avalon Partners iz Beograda.

Na ovo treba dodati i troškove zbog povećanog škarta i zastoja u proizvodnji usled čestih propada napona ili permanentno lošeg kvaliteta napona - reagovanja zaštita, ispadi i resetovanje PLC-ova, vibracije na osovini elektromotora.... Ovi troškovi se teško kvantifikuju, ali se radi o značajnim gubicima.

Kako se povećava elektro-energetska efikasnost

Avalon Partners je visoko tehnološka domaća firma koja se već 20 godina bavi uskostručnim rešenjima iz oblasti elektro-eneregetske efikasnosti i kvaliteta napona, kao što su:

- Smanjenje gubitaka aktivne energije
- Eliminacija potrošnje reaktivne energije
- Poboljšanje kvaliteta napona i smanjenje izobličenja
- Stabilizacija napona
- Smanjenje injekcije viših harmonika u mrežu
- Smanjenje dubine propada napona
- Rasterećenje transformatora i energetskih kablova

Iz kompanije Avalon Partners ističu da je njihov način rada da stručno i praktično rešavaju problem, te da daju garanciju na implementirano rešenje.

- Prvo vršimo kvalitetna merenja svih relevantnih elektro-energetskih parametara u pogonu. Na osnovu merenja vršimo stručnu analizu, odnosno definišemo problem, a zatim i moguća inženjerska rešenja, kao i simulaciju stanje parametara mreže po implementaciji rešenja. Na osnovu ove analize određujemo optimalno tehičko rešenje i pristupamo proizvodnji odgovarajuće opreme u našem pogonu, te njenoj ugradnji u fabrici. Po puštanju u rad vršimo verifikaciona merenja kojima dokazujemo performanse opreme i karakteristike novog, optimalnijeg stanja - kažu u kompaniji Avalon Partners.

Dodaju da je osim visoko stručne i kvalitetne inženjerske analize problema, kvalitet postrojenja koje isporučuju takođe na najvišem svetskom nivou i tu ne prave kompromise. Ističu da komponente koje ugrađuju u svoja postrojenja proizvode visoko specijalizovane fabrike iz Evrope i Izraela, pri čemu se radi o vodećim kompanijama u svojim oblastima, čime garantuju performanse, dugačak životni vek i siguran povraćaj investicije.

Šta dobijate?

Saradnja sa Avalon Partnersom i njihovim stručnjacima donosi optimizaciju potrošnje električne energije, odnosono smanjenje gubitaka u procesu proizvodnje usled lošeg kvaliteta napona napajanja. Po implementaciji njihovih tehničkih rešenja troškovi električne energije se smanjuju i do 20%, a svi potrošači rade u optimalnim, skoro idealnim elektro-magnetskim uslovima, što se ogleda i u dužem životnom veku, smanjenom broju otkaza i kvarova.

Dodatno, rešenjima Avalon Partnersa smanjuju se zastoji, škart i drugi gubici u proizvodnji usled propada napona ili velikog izobličenja napona. Ove uštede se ne vide na računu za struju, ali direktno utiču na smanjenje troškova proizvodnje i povećanje profita. U svakom slučaju, sva ova rešenja se isplate u roku od 1-3 godine.

- Pozovite nas već danas i zakažite sastanak sa našim inženjerima. Merenja i analizu problema vršimo bez finansijskih obaveza po vas - poručuju iz komapnije Avalon Partners.

Avalon Partners d.o.o.
Patrijarha Dimitrija 24
11090 Rakovica
Tel. 011 6558600
Mail: office@avalon.rs
Web: www.avalon.rs

Kompletan sadržaj Tematskog biltena "Buđenje industrije u Srbiji" možete pročitati OVDE.