Za bezbrižniji poslovni put - Polisa "Generali osiguranja" pokriva sve troškove lečenja u inostranstvu i niz nepredviđenih izdataka


foto: 3DDock/shutterstock.com
Zdravstveni problemi, gubitak prtljaga, krađa novca ili ličnih dokumenata mogu pokvariti poslovni ili turistički boravak u inostranstvu. Poznato je da je pružanje zdravstvenih usluga u inostranstvu veoma skupo, a pronalaženje adekvatne medicinske pomoći dodatno komplikuje situaciju. Često i nepoznavanje jezika zemlje u kojoj se boravi, dodatno otežava dobijanje adekvatne medicinske ili druge vrste pomoći. "Generali osiguranje Srbija" pomaže vam da polisom međunarodnog putnog osiguranja takve situacije prevaziđete.

- Polisa putnog osiguranja obezbeđuje plaćanje troškova hitnih medicinskih stanja - bolničkog i vanbolničkog lečenja, operacije, neophodnih stomatoloških tretmana, usluge organizovanja i plaćanja medicinske evakuacije i repatrijacije, usluge medicinske i putne asistencije ali i pravne usluge i pozajmice novčanih sredstava - kažu u "Generali osiguranju".

Putno osiguranje nije skupo, ističu u kompaniji, a obezbeđuje veliko pokriće uz dobijanje adekvatne medicinske pomoći.

- Primera radi, osoba koja ide na trodnevni službeni put u Austriju, za osiguranje treba da izdvoji 533 dinara, za standard pokriće i osiguranu sumu od 30.000 EUR. Često ljudi misle da je dovoljno da ponesu tzv. kućnu apoteku. Međutim, stomačne tegobe, visoka temperature, jake prehlade i druge vrste zdravstvenih problema koji često događaju prilikom putovanja, iziskuju posetu lekaru, makar i ambulantno, a cena pregleda u inostranstvu nije ispod 50 EUR – navode u "Generali osiguranju".

U ozbiljnijim slučajevima, kao što su infarkt, moždani udar, i slično, samo zbrinjavanje pacijenta i pružanje prve pomoći može da košta i više od 15.000 EUR. U takvim situacijama, osobe koje nemaju putno osiguranje moraju same da plate i organizuju boravak u bolnici, lečenje, transport bolesnika u zemlju, itd.

foto: conejota/shutterstock.com
Cena putnog osiguranja u kompaniji "Generali" zavisi od visine odabranog pokrića (Standard, Green i Gold), dana boravka u inostranstvu, godišta osiguranika, odabrane destinacije i razloga putovanja. Cene porodične i grupne polise su pristupačnije od individualnih. Obim usluga definisan je i nivoom pokrića, koji može biti Standard, Green li Gold.

Poslovnim ljudima preporučuju Standard pokriće.

- Ono podrazumeva plaćanje troškova lečenja, transport do najbližeg lekara, upućivanje na lekara, lekarski savete, praćenje zdravstvenog stanja osiguranika, itd. U zavisnosti od destinacije na koju se putuje, mogu da odaberu različitu sumu osiguranja, od 5, 10, 15 i 30.000 EUR. Ukoliko osoba često putuje, najbolje bi bilo da kupi godišnju polisu.

Ono što svima preporučuju u "Generali osiguranju" je da pažljivo pročitaju šta pokriva koja vrsta osiguranja, da odaberu ono koje im najviše odgovara i da se obavezno dobro upoznaju sa uslovima osiguranja, kako bi što jednostavnije ostvarili svoja prava, ako do toga dođe.

U "Generali osiguranju" podsećaju da se polisa može kupiti preko interneta i ukoliko se plati platnom karticom, potvrda o osiguranju se dobija na mejl adresu.

Vrste pokrića

Standard pokriće obuhvata plaćanje troškova lečenja, transport do najbližeg lekara, upućivanje na lekara, lekarski saveti, praćenje zdravstvenog stanja osiguranika.

Green pokriće obuhvata: Standard plus hitna dostava lekova, informisanje o turističkoj destinaciji pre putovanja, pomoć u slučaju krađe dokumenata, informacije u vezi sa šlep službom, pomoć prevodioca, upućivanje na advokata, pozajmica novca u slučaju razbojništva, za plaćanje advokata i kaucije.

Gold pokriće obuhvata: Green plus poseta bolesnom detetu, povratak dece koja su ostala bez roditeljskog staranja.


Kompletan sadržaj Tematskog biltena "Poslovna putovanja - dobra organizacija štedi vreme i novac" možete pročitati OVDE.