"Metal sistemi plus" - lideri u projektovanju, montaži i servisiranju skladišnih, prodajnih i proizvodnih prostora


Magacin kompanije "Meggle"
Kompanija "Metal sistemi plus" se od osnivanja bavi projektovanjem, dizajnom, montažom i servisiranjem skladišnih, prodajnih i proizvodnih prostora. U ponudi ima sve vrste regalnih konstrukcija - počev od poličnih regala, selektivnih paletnih regala, "drive in", "double deep", protočnih, pokretnih, mezanina i regala sa podestom, a nudi i specifične regalne sisteme po zahtevu korisnika.

Takođe, u ponudi su i pozicije za opremanje marketa kao što su gondole, kasa pultovi, razdelne ograde sa kapijom i slično. Veoma važna oblast poslovanja jeste projektovanje i implementacija različitih sistema za unutrašnji transport u vidu valjčastih, lančastih, trakastih transportera, teretnih liftova, "lift veyor"-a, kao i transportnih sistema prema zahtevu korisnika. Kompanija kontinuirano širi svoj program u saradnji sa ino-partnerima. Sve to govori o vitalnosti preduzeća i njegovoj sposobnosti za sprovođenje strukturnih promena u cilju prilagođavanja aktuelnim tržišnim zahtevima.

- Izuzetno smo ponosni na dugogodišnju saradnju i partnerski odnos sa italijanskom kompanijom METALSISTEM S.p.A, Rovereto (TN), Italy, koja je vodeća svetska kompanija u razvoju, proizvodnji i implementaciji skladišne opreme, odnosno svih vrsta regalnih sistema, kao i opreme za prodajno-izložbene prostore. Ovlašćeni smo trgovinski partneri za Srbiju i zemlje u okruženju, a pored distribucije ovlašćeni smo i za samu instalaciju elemenata - kažu u kompaniji "Metal sistemi plus".

Kako navode, svi njihovi proizvodi izrađeni su od najkvalitetnijeg čelika S400, dok se antikorozivna zaštita postiže najboljim svetskim procesom cinkovanja SENDZIMIR.

- Mi kao kompanija smo jedinstveni, između ostalog i po tome što objedinjujemo kompletan proces, od projektovanja, dizajna, usaglašavanja rešenja, isporuke, montaže i održavanja. U našem projektnom birou rade visokoobrazovani inženjeri, sa dugogodišnjim iskustvom na poslovima projektovanja svih tipova skladišnih prostora, proizvodnih postrojenja, cash&carry objekata, hipermarketa, itd. spremni da ponude najbolje rešenje za objekte - navodi kompanija.

Cilj kompanije je, kako kažu, da u najkraćem roku predloži najadekvatnije i najoptimalnije rešenje koje zadovoljava potrebe klijenata, i to isključivo sa opremom vrhunskog kvaliteta i modernog dizajna.

Adaptabilnost njihovih elemenata, kao jedna od fundamentalnih konkurentskih prednosti, pruža klijentima izuzetno širok dijapazon mogućnosti, usmeren isključivo ka zadovoljenju njihovih potreba.

U proteklim godinama realizovali su više od 6.000 projekata različitih stepena kompleksnosti i obima, odnosno veličina. Poslovanje kompanije se ne odvija samo na tržištu Srbije, već i u okolnim zemljama, pre svega na tržištima Slovenije, BiH, Crne Gore, Makedonije i Bugarske.

Usled specifične delatnosti kojom se kompanija bavi, teško je izdvojiti i definisati najveće klijente, ali napominju neke sa kojima su ove godine sarađivali na obostrano zadovoljstvo: "Agromarket", "Alfa Plam", "Michelin - Tigar Tyres", "Milšped", "Gebruder Weiss", "Lilly", "Sanel", "Wagen International", "Gazela Komerc", HBT, "Sika", "Victoria oil", METRO C&C, "Peštan", "Emmezeta", "Somboled", "Orbico", "Forma Ideale", "Silbo", "Gomma Line", "Sport Vision", ĐAK, "Planeta Sport", "Bambi", "Core Distribution", "Don Café", "Grand Kafa", "Farmalogist", "Fiat", FOKA, "Jaffa", "PKC Group", "Roma Company", "Vlatacom", PFI, "Mitas", "Meggle", "Mlekara" Subotica, "Polimark", "Nelt", "Hemofarm", "Atlantic Grupa", "Gorenje"... i još mnogi drugi.

Najveći ino-partneri kompanije "Metal sistemi plus":
- METALSISTEM S.p.A Group, Italija - ekskluzivni trgovinski partner za regalnu i "shopfitting" opremu
- INTERROLL, Nemačka - transportni sistemi
- KREDIT, Češka - "MOBIPAL" tehnologija pokretnih regala
- Jarvis B. Webb, Velika Britanija - transportni sistemi

Kompanija "Metal sistemi plus" je i društveno odgovorna. Nosilac je sertifikata Privredne komore Srbije "SME Excellent", čiji je zadatak da premosti nepoverenje koje imaju vaši kupci i partneri. Većina preduzeća želi da svoje izuzetne rezultate i poslovnu uspešnost pokaže potencijalnim partnerima i kupcima. Neka preduzeća naručuju bonitetne podatke kod međunarodnih bonitetnih kuća "Coface", "Dun & Bradstreet", "Bisnode" ili ostalih ponuđača u Srbiji. Na osnovu dobijenih rezultata osporavaju se sumnje u kredibilnost kompanije. Prvi uslov za dobijanje sertifikata je godišnji promet u visini od 4.000.000 dinara ili više. Sledi metodologija koja se zasniva na bonitetnoj oceni 6 i više i bonitetnom izveštaju priznate bonitetne kuće "Coface". Bonitetna ocena je rezultat finansijske analize poslovanja preduzeća. Bonitetni izveštaj sadrži i ocenu platnog morala i rizika poslovanja s preduzećem, s prikazom moguće nesolventnosti u periodu od narednih 12 meseci. Punovažnost certifikata se zasniva na stalnom monitoringu bonitetne kuće "Coface".

Predstavljamo i projekte na koje je kompanija "Metal sistemi plus" ove godine posebno ponosna:

EMMEZETA

Ove godine kompanija "Metal sistemi plus" je opremila prodajni i magacinski prostor kompanije "Emmezeta" na Bežanijskoj kosi u Beogradu.

Grupa "STEINHOFF INTERNATIONAL", koja je vlasnik kompanija "Kika nameštaj" i "Emmezeta", odlučila je da se novoopremljeni prodajni prostor prebrendira u skladu sa standardima i zahtevima "Emmezeta"-e.

Za opremanje prodajnog prostora upotrebljeno je približno 500m neutralne opreme EUROSCACCO sistema 25 (korak kačenja polica na svakih 25mm). Korišćena je kombinacija klasičnog izlaganja robe na policama i na kukama. Završna obrada neutralne opreme je specijalna boja BELA SJAJ (white gloss), što dodatno ističe kako same elemente neutralne opreme, tako i, što je najbitnije, robu koja je na njoj izložena.

Magacinski prostor je opremljen kombinacijom poličnih regala serije SUPER 123 i paletnih regala serije SUPER 456. Na poličnim regalima je smeštena roba široke potrošnje, dok su paletni regali iskorišćeni za skladištenje bele tehnike.


MILŠPED

Vrlo zanimljiv i po svome volumenu vrlo impozantan projekat izveden je za jednu od naših najvećih kompanija, "Milšped", gde je instalirana kombinacija paletnih regala i najvećeg mezanina ikada izvedenog na teritoriji Srbije.

Uspešno je instalirano 1.265 paletnih mesta, sa visinom paletnih regala od 7,5m, dok je mezanin sam po sebi predstavljao veliki izazov za kompaniju "Metal sistemi plus". Dimenzije mezanina su 62m x 45m x 8,5m, sa dva nivoa visine (I nivo na 2,9m, II nivo na 5,7m). Omogućeno je 5.870 pozicija unutar mezanina, odnosno 5.870 poličnih mesta za odlaganje robe od 2,7m i 1,8m dužine.

Kompletna instalacija, kako paletnih regala, tako i mezanina, izvedena je regalima serije SUPER 4/5/6 kompanije METALSISTEM S.p.A, Italy. Zbog specifičnosti robe koja će biti odlagana postignuta je zahtevana perforacija od više od 50%, takođe je omogućeno 9 ulaznih tačaka za eksploataciju i optimalan pristup svakoj poziciji, kao i 4 ulazne tačke za opsluživanje viljuškarom, odnosno odlaganje paletizirane robe.

Ceo projekat je instaliran za manje od 30 dana.

ZANIMLJIVOSTI:

Kompanija "Metal sistemi plus" isporučuje elemente za proizvodnu liniju "Range Rover"-a u Velikoj Britaniji.

Kompanija "Metal sistemi plus" je na najvećem sajmu intralogistike u Hanoveru, CeMAT 2014. imala predstavnika u ulozi domaćina ispred korporacije METALSISTEM S.p.A, koja posluje sa više od 200 distributera u više od 80 zemalja sveta.

Kompanija "Metal sistemi plus" realizovala je više od 500 ponuda do septembra 2015.

Kompanija "Metal sistemi plus" uspešno je instalirala više od 1.300 tona regalne opreme u 2015.

POSEBAN OSVRT:

Kompanija "Metal sistemi plus" je u procesu realizacije projekta za kompaniju "Tigar Tyres", Pirot, koji podrazumeva horizontalni i vertikalni transportni sistem, sa 5 odvojenih linija, na 3 nivoa, sa maksimalnom visinom od 18m.

- Kao deo porodice "METALSISTEM Group"-a obezbeđuje nam se sva neophodna tehnička podrška, pristup svim novitetima kompanije, zajednički nastup na tržištu, sajmovima i sva druga podrška. Imamo resurse, kapacitet, logistiku i iskustvo da izađemo u susret svim zahtevima i potrebama klijenta. Otvoreni smo za kreativne predloge, sugestije i konsalting naših klijenata. Kontinuirano se razvijamo kao kompanija, uvek spremni za nove prilike i buduće izazove - navode u kragujevačkoj kompaniji.

Kao još jedan dokaz permanentnog unapređenja poslovanja ponosno ističu da je njihova kompanija u toku 2015. godine realizovala projekat izgradnje nove proizvodne hale površine 600m² i visine 6m, sa ciljem da se još više povećaju produktivnost, efikasnost i kapaciteti.

- Svoje poslovanje baziramo na kvalitetu i pouzdanosti, pažljivo odabranom timu projektanata i montera, proizvodima po najnovijim svetskim standardima, uz izuzetne cene, kao i rokove isporuke i montaže.

Među dodatnim vrednostima koje pruža, kompanija navodi:

- Sigurnosni osigurač za letve – otklonjiv isključivo upotrebom alata;
- Dupla konekcija horizontalnog nosača sa stubom;
- Svi elementi pocinkovani procesom SENDZIMIR – mogućnost naknadne plastifikacije u RAL po želji;
- Koeficijent sigurnosti – više od 2;
- Čelik S 400 – svi strukturni elementi su proizvedeni od najboljeg čelika S 400;
- Vreme isporuke – 2 do 3 nedelje od dana potvrde ponude;
- Ne postoji varenje prilikom proizvodnje;
- Korak kačenja letvi na svakih 33mm – mogućnost dodatne optimizacije skladišta;
- Stub regalnog sistema SUPER 4/5/6 – jedini i patentirani profil stuba, kompletno zatvorenog tipa, kutijastog oblika, bez perforacije;
- Sopstveni tim montera;
- Magacin rezervnih delova za veće klijente;
- Kompletan ciklus sa jednom firmom – projektovanje i kreiranje rešenja, implementacija, isporuka, montaža, održavanje i servis;
- C E znak od 1. jula 2014. godine! Jedini proizvođač u svetu koji poseduje C E sertifikat je naš ino-partner METALSISTEM S.p.A;
- Svi ISO i TUV standardi prema normama i zahtevima EU;
- CENA!



Kompletan sadržaj Tematskog biltena "Logistika pokreće Vaš biznis" možete pročitati OVDE.