"FIS Mobility" - sistem za unapređenje procesa rada distributera i komercijalista na terenu


Beogradska kompanija "Digit" razvila je FIS (finansijsko-industrijski informacioni sistem), jedno od vodećih ERP rešenja - vrlo fleksibilan sistem koji se prilagođava specifičnostima kompanije. Kao potpuna informatička podrška firmama, FIS automatizuje celokupni poslovni proces – od planiranja, preko izvršenja, do praćenja i integracije svih robnih, materijalnih i finansijskih tokova preduzeća.

Posebnu verziju sistema predstavlja "FIS Mobility" čiji je cilj unapređenje procesa rada distributera i komercijalista na terenu. Ovo rešenje pruža terenskom radniku sve neophodne informacije, podržava terensku prodaju artikala i prikupljanje narudžbi za buduće isporuke robe.

"FIS Mobility" omogućava prodaju i štampanje fakture direktno iz vozila, pristup svim neophodnim informacijama o dostavnim mestima, jednostavan način trebovanja robe, pregled zaliha na kamionu, pregled rezervisane robe i slobodne robe za dodatnu prodaju, uvid u tačno stanje zaliha u magacinu. Ovaj sistem značajno smanjuje obim posla službe za obradu podataka, eliminiše poštanske troškove za slanje faktura i u značajnoj meri umanjuje mogućnosti nastanka greške prilikom obrade podataka.

Kako objašnjavaju u kompaniji "Digit", distributer ima mogućnost izbora relacije, nakon čega dobija listu istovarnih mesta na relaciji, vidno označenu na osnovu kategorizacije kao obavezna i neobavezna mesta. Za svako istovarno mesto sistem prikazuje broj otpremnica i broj povratnica koje korisnik treba da obradi na odabranom istovarnom mestu. Izbor aktivnosti na istovarnom mestu omogućava obradu porudžbenica, istovar robe ili povraćaj od kupca.

Distributer prilikom sinhronizacije biva zadužen za određenu količinu robe. Dobija prateću dokumentaciju u obliku otpremnica, sa zadatim količinama za istovar na određenim istovarnim mestima. Distributer ima pravo da promeni količinu koju je istovario na određenom istovarnom mestu i to radi ručno u polje "obrađeno". Istovarno mesto će biti zaduženo količinom koju je distributer potvrdio, a kao posledica toga biće promenjeni i finansijski dokumenti, u skladu sa otpremnicama.

Proces poručivanja se odvija izborom proizvoda iz liste raspoloživih. Nakon toga se unosi količina koju kupac želi da poruči, pri čemu sistem proverava stanje zaliha, odnosno raspoložive količine u magacinu, ukoliko je onlajn komunikacija moguća.

"Mobility sistem" može da radi u oflajn režimu, odnosno bez direktne konekcije na centralni sistem. Aplikacija čita sve podatke iz centralnog sistema o identifikovanoj relaciji i smešta ih u memoriju mobilnog uređaja, čime se postiže nezavisnost od centralnog sistema u realizaciji redovnih aktivnosti na istovarnom mestu. Aplikacija sinhronizuje podatke o proizvodima, partnerima, istovarnim mestima, cenovnicima, teretnim listovima i otpremnicama za svako istovarno mesto.

Više informacija putem email adrese: digit@digit.co.rs

Kompletan sadržaj Tematskog biltena "Logistika pokreće Vaš biznis" možete pročitati OVDE.