"Banking CRM" - Napredno CRM rešenje za banke i finansijske institucije


Iz perspektive banke, CRM sistem treba da obezbedi platformu za komunikaciju sa klijentom i praćenje celokupnog životnog ciklusa na jednom mestu. CRM je metodologija i strategija koja bi trebalo da dovede do maksimizacije učinka organizacije u kontekstu privlačenja novih i uspešnog servisiranja postojećih klijenata.

"Banking CRM" je napredno rešenje razvijeno na "open source" platformi koje se integriše u već postojeći bankarski sistem. To znači da je dovoljno fleksibilno i otvoreno da može da se prilagodi poslovanju banke ili finansijske institucije i to tako da se potpuno uklopi u postojeće procese, regulative i postane njen integralni deo u budućnosti.

Suština "Banking CRM"-a je u potpunom 360⁰ pogledu na klijenta koje se ogleda kroz sve informacije o klijentu: kontakt podatke, preporuke, aktivnosti klijenta i istorije interakcija, načina komunikacije, "score rating"-a, segmentacije i profitabilnosti, proizvoda koje koristi (kartice, krediti…), kao i zahteva i žalbi.

Ovakav sveobuhvatan pristup informacijama je omogućen upravo zahvaljujući fleksibilnosti samog sistema i mogućnosti potpuno bezbedne integracije sa "core banking" sistemom, telefonijom, kol centrom, mejl serverima i svim distributivnim kanalima (bankomati, m-banking, e-banking, sms gateway…). Posebnu vrednost "Banking CRM" predstavljaju i integracije sa eksternim sistemima i servisima poput NBS, APR, kreditnog biroa i ostalih.

"Banking CRM" objedinjuje sve kanale komunikacije na jedno mesto i značajno poboljšava njihovu funkciju. Veliki izbor načina i vrste komunikacije sa klijentom omogućava bolji, praktičniji i prirodniji pristup. Kod plasiranja novog proizvoda to praktično znači mogućnost da klijentu prosledite upit ili poruku pojedinačnim kanalom, u talasima, u više kanala ili na sve kanale kojim komunicirate sa njim, a u zavisnosti od željenog efekta.

U budućnosti potrebe pojedinačnog klijenta (personalizacija) će biti na prvom mestu te je neophodno zadovoljiti veliki broj različitih klijent zahteva uz automatizovanje procesa. "Banking CRM" omogućava da poruka dođe do klijenta u vidu integrisanih personalizovanih kampanja kao što su: trigger kampanje (koje se izvršavaju po unapred zadatom "okidaču"), statičke kampanje (definisane iz istorijskih podataka), dinamičke kampanje (koje targetiraju po nekim zadatim kriterijumima u budućnosti), "multi-channel" kampanje (šalju poruku kroz više kanala istovremeno) i "multi-wave" kampanje (šalju poruke u talasima, gde naredni talas zavisi od ishoda prethodnog).

I samo izveštavanje u "Banking CRM" je efikasno. Pored standardnih automatizovani bankarskih izveštaja prema drugim institucijama moguće je pratiti i realizaciju targeta i uspešnosti kampanja, ali i kreirati specifične izveštaje u već postojećem formatu koje banka koristi.

Bankarske i finansijske institucije su konstantno u potrazi za novim klijenatima kao i načinima da zadrže postojeće. U budućnosti će veliki akcenat biti na prediktivnom CRM okruženju koje će prikupljanjem i analizom podataka iz medija, sa društvenih mreža, različitih servisa i drugih izvora bolje definisati potrebe, kreirati personalizovane proizvode i omogućiti da poruka stigne u pravo vreme na pravo mesto. "Banking CRM" je rešenje koje će biti vaša podrška.

Više informacija i kontaktna: www.pstech.rs

Kompletan sadržaj Tematskog biltena "Poslovni softver - radnik budućnosti" možete pročitati OVDE.