"Alfresco DMS" - Jednostavno i efikasno rešenje za upravljanje dokumentima


Većina firmi na tržištu kreira dokumenta svakodnevno. Planovi, ponude, ugovori, zapisnici sa sastanaka, beleške - svi ti dokumenti imaju vrednost u kompaniji. Bez sistema za upravljanje dokumentima ta vrednost se lako može izgubiti zbog teške pretrage ili grešaka koje nastaju u njihovom kreiranju i korišćenju- naročito kako kompanija raste.

Sistemi za upravljanje dokumentima postoje kako bi organizacije znale kako i kada dokumenta nastaju, ko radi na njima, ko ih odobrava, gde i koliko dugo se ona čuvaju.

Zašto "open source" i zašto baš "Alfresco"?

John Newton (ko-osnivač "Documentuma") i John Powell (bivši direktor operacija "Business Objects") osnovali su "Alfresco Software". S obzirom na činjenicu da je tim imao višegodišnje iskustvo na razvoju ECM i DMS rešenja kreirali su novu platformu kako bi od samog starta sistem bio jednostavan, intuitivan i fleksibilan i pomogao milionima korisnika da unaprede poslovanje u budućnosti. To se i ostvarilo.

"Alfresco" se danas koristi u 195 zemalja, ima više od 11 miliona korisnika, a uz njegovu pomoć se upravlja sa više od 7 milijardi dokumenata. Po Gartneru, šest puta za redom je birano kao "vizionarsko" rešenje koje omogućava dinamičan razvoj proizvoda.

"Alfresco DMS" je kompatibilan sa "Microsoft" i "Linux" ekosistemima, "cloud", mobilnim, hibridnim i on-premise okruženjima i omogućava široku lepezu primene bez obzira na veličinu poslovanja. Deo funkcionalnosti koje kompaniji mogu biti od značaja su: centralizacija dokumenata, bezbednost i kontrola pristupa, verzionisanje dokumenata, napredna pretraga po meta podacima i sadržaju dokumenata, mogućnost definisanja formi dokumenata i foldera, notifikacije iz radnih tokova, kolaboracija u radu na dokumentima, skenirana dokumenata i prepoznavanje teksta (OCR) i digitalno potpisivanje dokumenata.

Efikasnije donošenje odluka, bolja koordinacija projekata, niži troškovi štampanja i fotokopiranja, manje poštarine i potrošnja kancelarijskog materijala, više slobodne radne površine, efikasniji procesi i bolja organizaciju na svim poljima samo su neke od prednosti upravljanja dokumentima.

Kao "open source" rešenje prednosti samog "Alfresca" u odnosu na slične proizvode zatvorenog koda su niži troškovi implementacije i razvoja, fleksibilnost na svim nivoima i veća sigurnost. Dugoročnu održivost mu upravo omogućuje ogromna zajednica developera širom sveta koji konstantno radi na unapređenju čitavog sistema.

"Alfresco DMS" pruža potpunu slobodu organizacijama, a na vama je samo da odaberete pravog partnera.

Više informacija i kontakt na: www.pstech.rs

Kompletan sadržaj Tematskog biltena "Poslovni softver - radnik budućnosti" možete pročitati OVDE.