2. Biznis Konferencija: Finansiranje projekata Energetske efikasnosti (EE) i Obnovljivih izvora energije (OIE) kroz Javno-privatno-partnerstvo (JPP) BEES 2014, Beograd, 20. novembar 2014. godine - Mass Media International Beograd





2. Biznis Konferencija

"Finansiranje projekata Energetske efikasnosti (EE) i Obnovljivih izvora energije (OIE) kroz Javno-privatno-partnerstvo (JPP) - BEES 2014"

20. novembar 2014.

Sava centar, Beograd



Oslanjajući se na rezultate prošlogodišnjeg poslovnog skupa koji je inicirao potpisivanje ugovora i dalju realizaciju projekata, kao logičan nastavak postavljen je i cilj 2. Biznis konferencije "Finansiranje projekata Energetske efikasnosti (EE) i Obnovljivih izvora energije (OIE) kroz Javno-privatno-partnerstvo (JPP) - BEES 2014" da kroz nove biznis modele direktno poveže potencijalne poslovne partnere i pruži mogućnost:
  • Kompanijama da ponude svoja konkretna poslovna rešenja iz domena održive energetike u javnim i rezidencijalnim zgradama i pratećoj infrastrukturi i/ili korišćenju obnovljivih izvora energije u javnom domenu sa ciljem smanjenja troškova primenom najnovijih tehnologija.
  • Lokalnim samoupravama da predstave EE i OIE projekte pripremljene u saradnji sa Javnim Preduzećima (Toplana, Rasveta,Stambeno...), kao i projektne ideje za upotrebu obnovljivih izvora energije u javnom sektoru) širom Srbije za koje se traži finansiranje od strane zainteresovanih privatnih partnera kroz inovativne modele finansiranja kao što su Javno-privatno-partnerstvo (JPP) i Ugovorno snabdevanje energijom (ESC).
  • Finansijskim institucijama da predlože održive modele finansiranja za realizaciju projekata i aktuelne uslove ugovaranja na tržištu Srbije.


Poseban akcenat će biti posvećen mogućnostima realizacije projekata iz domena EE i OIE kroz upotrebu biomase za zagrevanje građevinskih objekata i generalno bioenergije za proizvodnju toplotne i električne energije u industrijskim postrojenjima (uključujući Toplane) sa ciljem da predstavi raspoložive:
  • Finansijske šeme i modele finansiranja na tržištu Srbije i aktuelne uslove ugovaranja;
  • Kompanije koje su u mogućnosti da ugovaraju ovakve projekte kroz modele JPP i ESCO;
  • Konsultanate koji su u mogućnosti da pripreme i razviju predloge projekata;
  • Proizvođače i isporučioce matrijala, opreme i sistema sa iskustvom u ovoj oblasti;
  • Proizvođače peleta i sečke i drugog biogoriva.


Na BEES 2014 očekuje se preko 500 učesnika, predstavnika međunarodnih finansijskih institucija (Svetska Banka, EBRD, KfW), međunarodnih organizacija za tehničku pomoć i saradnju (GIZ, IWO, UNDP), domaćih komercijalnih banaka (Procredit, Unicredit, Intesa, Reiffeisen, SberBank, Komercijalna Banka...), vodećih kompanija proizvođača materijala i opreme i izvođača radova sa iskustvom u oblasti EE i OIE, kao i najveći proizvođači biomase prisutni na tržištu Srbije; više od 50 lokalnih samouprava iz Srbije sa pripremljenim projektima/projektnim idejama EE i OIE, ESCO kompanije iz EU i regiona zainteresovanih za ugovaranje radova iz domena EE i OIE u Srbiji. Ministarstvo rudarstva i energetike, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine i Ministarstvo saobraćaja, urbanizma i građevinarstva RS će prezentovati svoje programe za 2015. godinu.


Iskoristite jedinstvenu priliku da na jednom mestu predstavite sve mogućnosti Vaše kompanije, organizacije, institucije potencijalnim partnerima – lokalnim samoupravama i njihovim javnim preduzećima za najoptimalniju i profitabilnu realizaciju njihovih projekata iz domena EE i OIE.



PROGRAM


REGISTRACIJA