Microsoft software doo Beograd


Veliko preduzeće
Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
PREDUZEĆE ZA TRGOVINU I SERVISIRANJE SOFTVERA MICROSOFT SOFTWARE D.O.O. BEOGRAD
ADRESA
Španskih boraca 3/III, 11070 Beograd
Odgovorno lice
Milan Gospić od 03.2021.
prethodnici +

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE
Vesti
Tenderi
Plan nabavke
Pobede na tenderima
Događaji
Finansije
Ličnosti
Filantropija
Galerije
Video
Opis delatnosti
Beogradska kancelarija kompanije Microsoft počela je sa radom 2002. godine, kada su predstavnici Vlade Republike Srbije potpisali, nadaleko čuveni, sporazum o strateškoj saradnji u oblasti IT-ja sa Bilom Gejtsom. Ovaj ugovor o strateškom partnerstvu predstavljao je već tada osnov dugoročne saradnje, sa ciljem stimulacije naučnog i tehnološkog razvoja na svim nivoima u Srbiji.

Od svog osnivanja do danas, domaća kancelarija Microsofta ostvarila je zavidne rezultate u razvoju lokalnog IT tržišta. Pokrenuta je legalizacijska kampanja tokom koje je, samo u prvom talasu, licenciran Microsoftov softver na 30.000 računara u državnoj administraciji, dok je kompanija donirala softverske pakete za 50.000 računara akademskim ustanovama. Svesni da je smanjenje stope piraterije jedan od preduslova ulaska Srbije u Evropsku Uniju, lokalna kancelarija posvetila se kontinuiranom radu na legalizaciji softvera u Srbiji i borbi protiv piraterije.

Kancelarija u Beogradu zaslužna je i za lokalizaciju najpopularnijih Microsoftovih proizvoda, operativnog sistema Windows i paketa za poslovnu produktivnost Microsoft Office. Tokom 2010. godine, najnovije verzije - Windows 7 i Office 2010, promovisane su u Srbiji u istom trenutku kad i svuda u svetu. Krajem 2012. godine i Microsoft Windows 8 stigao je u Srbiju, takođe u isto vreme kao i u celom svetu.

Od 2004. godine svi Microsoft programi dostupni su ovdašnjim korisnicima i na srpskom jeziku, a ključni programi iz Office sistema (Word, Excel, Power Point, Outlook) dostupni su na oba naša pisma, ćirilici i latinici, čime je beogradska kancelarija Microsofta dodatno doprinela boljem razumevanju novih tehnologija, povećanju produktivnosti korisnika u Srbiji, ali i očuvanju našeg jezika i kulture.

U Beogradu je u septembru 2005. godine otvoren i Microsoft razvojni centar, tada prvi u ovom delu Evrope. Danas, tim centra čini više od 150 najperspektivnijih mladih ljudi iz Srbije iz oblasti informacionih tehnologija. Microsoft razvojni centar u Srbiji učestvovao je u izradi komponenti programa Windows 7, SQL 2008, Office 2010, a prošle godine završili su i veliki projekat SQL Server 2012. Prosek godina u razvojnom timu je 28, a svi zaposleni školovali su se u Srbiji.

Zahvaljujući Microsoftu, u Srbiji su i ostali. Svi projekti Microsofta u našoj zemlji priznati, kako na najvišem nivou korporacije, tako i od strane miliona korisnika koji ih svakodnevno primenjuju, promovišu i ucrtavaju Srbiju kao važnu tačku na tehnološkoj mapi sveta.

Vesti