Sanicula CO Gornja Mutnica


Malo preduzeće
Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
PRIVREDNO DRUŠTVO ZA PROIZVODNJU I PROMET SANICULA CO DOO GORNJA MUTNICA
ADRESA
Gornja Mutnica, 35250 Gornja Mutnica Paraćin
Odgovorno lice
Irena Šutić

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE
Vesti
Finansije
Opis delatnosti
Proizvodnja lekovitog bilja i etarskih ulja. Proizvodnja samoniklog lekovitog bilja se obavlja u pogonu u selu Gornja Mutnica kod Paraćina. Proizvodnja se obavlja u prostoru od 2.000 m2 u sušarama ukupnih kapaciteta 5.000kg sirove mase na dan. Većina bilja koje se preradi u pogonu sakupi se na planini Južni Kučaj koja je potpuno ekološki čista sredina.

Bilje sakupljaju obučeni sakupljači koji organizovano rade na terenu uz potpunu kontrolu količina i kvaliteta i uz stalno prisustvo nadzornika iz firme. Roba sa terena se transportuje sopstvenim teretnim vozilima do sušara, tako da je put robe od staništa do prerade i pakovanja pod punom kontrolom radnika firme.

Proizvodnja plantažnog lekovitog bilja se obavlja u Gornjoj Mutnici kod Paraćina na oko 200 Ha. Od toga najviše se gaji smilje (Helichrysum Italicum) - na110 Ha, ostale kulture žalfija (Salvia officinalis) , matičnjak (Melissa officinalis), timijan (Thymus vulgaris), lavanda (Lavandula angustifolia), vresak (Satureja montana), divlja šargarepa (Daucus carota), hajdučka trava (Achillea millefollium) i origano (Origanum heracleoticum).

Vesti