Mineco AG Switzerland


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
Mineco AG Switzerland
ADRESA
Baarerstrasse 69, 6300 Zug

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE
Opis delatnosti
Mineco AG je privatna firma osnovana početkom 2003. godine. Glavna delatnost kompanije je trgovina berzanskom robom i to metalima i koncentratima bakra, olova, cinka, srebra i zlata. Mineco obezbeđuje kompletna rešenja svim učesnicima u procesu proizvodnje, od rudnika, preko topionica i rafinerija, do krajnjih korisnika. Svojim klijentima Mineco pruža sveobuhvatnu uslugu koja podrazumeva marketing, finansiranje, predfinansiranje proizvodnje kada je to potrebno, analizu rizika i “hedziranje” kroz finansijske derivate na svim svetskim berzama obojenih metala (LME, Comex itd).

Pored trgovine berzanskom robom Mineco Grupa preko svoje Londonske kompanije Mineco Ltd razvija kompaniju koja se bavi rudarskim istraživanjem, proizvodnjom koncentrata obojenih metala, topljenjem i rafinacijom kao i proizvodnjom poluprodukata na bazi ovih metala. Kompanija je prisutna na četiri kontinenta u ovoj delatnosti i to u Evropi (Rusija, Makedonija, Bosna, Srbija), Aziji (Turska i Azijske zemlje bivšeg SSSR), Africi (Zambija) i severnoj Americi (Kanada). Planiramo širenje i u južnoj Americi (u Peruu i Čileu), kao i u Australiji.

Na prostoru bivše Jugoslavije, Mineco poseduje najveći broj operativnih rudnika u regionu. Vlasnici smo tri rudnika olova, cinka, bakra i srebra (rudnika kod Gornjeg Milanovca, rudnika Veliki Majdan i rudnika u mestu Sase kod Srebrenice).