17. 05. 2017. | 15:49

Осам општина и градова у РС добија подршку за развој МСП сектора - GIZ и Министарство индустрије потписали Меморандум на пројекту ProLocal

Министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић и директорица канцеларије за БиХ и Црну Гору Њемачког друштва за међународну сарадњу (GIZ) Brigitte Heuel Rolf потписали су данас у Бањалуци Меморандум о разумијевању на пројекту ProLocal укупне вриједности 13 мил EUR, којим ће подршку добити 20 локалних заједница у БиХ.

Ђокић је рекао да ће из пројекта ProLocal бити финансирана мала и средња предузећа из осам локалних заједница у Републици Српској и то из: Приједора, Прњавора, Дервенте, Градишке, Лакташа, Козарске Дубице и Српца.

- У Републици Српској, као и у БиХ, МСП имају доминантну улогу и увјерен сам да ће подршка коју GIZ даје предузећима из области дрвопрераде, металопрераде, агробизниса и туризма побољшати пословање предузећа у овим значајним секторима за Српску и омогућити остварење њихових бољих резултата - рекао је Ђокић.

Он је истакао да је сада право вријеме за пројекте које подржавају GIZ и њемачка влада, јер је видљива "борба многих субјеката за постизање бољих резултата и пословног успјеха".

- Два од четири сектора који ће бити подржани, а посебно дрвопрерада, имају све боље резултате што утиче и на вриједност извоза који остварује Република Српска, његову структуру и земље у које се извози производи из Српске - нагласио је Ђокић.