18. 12. 2016. | 20:27

Avrupa počela proizvodnju stambenih kontejnera u Kozarskoj Dubici - Turski investitor najavljuje gradnju sopstvenog pogona

U Poslovnoj zoni Lipova Greda u Kozarskoj Dubici počela je proizvodnja u preduzeću Avrupa, osnovanom kapitalom investitora iz Turske koji se bave proizvodnjom stambenih kontejnera, namijenjenih inostranom tržištu.

Ppreduzeće Avrupa već kupilo dvije građevinske parcele u poslovnoj zoni, na kojima će tokom naredne godini biti izgrađen njihov vlastiti proizvodni objekat, rekao je načelnik opštine Radenko Reljić.

- U drugoj polovini janura biće potrebno još 15 radnika, a uglavnom su to kvalifikovani varioci, elektronistalanteri i monteri da bi se postigla proizvodnja od dva do tri kontejnera na dnevnom nivou, a naredne godine planirano je da ukupan broj zaposlenih bude oko 70, jer je cilj investitora proizvodnja od sedam do 10 kontejnera dnevno - precizirao je Reljić.

On je naglasio da proizvodi kompanije Avrupa nemaju konkurenciju na tržištu Evrope, te da je interes opštine da obezbijedi svu potrebnu podršku da bi se zaposlilo domaće stanovništvo.

Generalni menadžer kompanije Avrupa, koja se bavi proizvonjom stambenih kontejnera i montažnih kuća, Ramazan Kosdiki izjavio je da će u narednoj godini početi izgradnja vlastitog proizvodnog pogona površine oko 7.000 kvadratnih metara.

- Naš poslovni plan je da proširimo proizvodnju, zapošljavamo što više ljudi i izvozimo naše proizvode na evropsko tržište - izjavio je Kosdiki i dodao da je izuzetno zadovoljan dosadašnjom saradnjom sa lokalnom upravom u Kozarskoj Dubici.