NavMenu

ICT Hub Venture podržao tri startap kompanije - Novi ciklus prijava otvoren do 30. septembra

Izvor: Blic Utorak, 29.08.2017. 15:46
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Gajus/shutterstock.com)Ilustracija
ICT Hub Venture, prvi privatni domaći investicioni fond, predstavio je tri startapa u koja će investirati posle prolećnog ciklusa prijava mladih inovativnih firmi.

Polazeći od investicione strategije fonda da ulaže u kompanije u najranijoj fazi razvoja, podršku ICT Hub Venture dobili su startapi GiftsUwish, Publitio i Good Game Arena.

GiftsUwish je aplikacija koja omogućava da prestanete da dobijate neželjene poklone. Korisnici mogu sami da izaberu poklon koji žele, podele ga sa svojim prijateljima na društvenim mrežama, a prijatelji dalje međusobno dele troškove poklona ukoliko odluče da se priključe darivanju. GiftsUwish je najbrži i najjednostavniji put do željenog poklona.

Publitio je servis, odnosno platforma koja nudi napredni API za rad sa slikama i video fajlovima. Publitio API je namenjen developerima web i mobilnih aplikacija i pruža krajnje rešenje za sve radnje sa medijskim fajlovima (uploadovanje, skladištenje, obradu, skidanje, monetizaciju...). Publitio automatizuje rad sa slikama i videom koji inače zahteva ogromnu količinu vremena i resursa ako bi se izvodio ili implementirao manualno.

Good Game Arena je eSports online platforma koja strastvenim gejmerima omogućava da monetizuju svoja znanja i veštine kroz svakodnevna takmičenja, uživajući u igri koju vole.

- Investicije u sve kompanije predstavljaju podršku daljem razvoju proizvoda i poslovanja na ciljanim tržištima, a pored početne investicije timovima će biti obezbeđen poseban program i potrebna savetodavna podrška, kao i povezivanje sa svima koji donose prilike za dalji rast poslovanja - izjavio je Kosta Andrić, direktor Fonda.


ICT Hub Venture je investicioni fond osam domaćih osnivača, "težak" milion evra. Oni ulažu u startape u najranijoj fazi razvoja poslovanja, a do kraja 2018. godine investiraće do 30.000 EUR u još oko 15 timova.

Novi ciklus prijava je otvoren danas i traje do 30. septembra, a startapi mogu da se prijave putem zvanične stranice fonda ICT Hub Venture.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.