NavMenu

Najveće evropsko startap takmičenje u oblasti energetike otvoreno za srpske kompanije - Rok za prijave 11. septembar

Izvor: eKapija Sreda, 28.06.2017. 15:44
Komentari
Podeli
Smanjenje troškova grejanja zgrada upotrebom solarne energije, toplotne pumpe i patentiranog izmenjivača toplote ili projekat koji omogućava uštedu energije hlađenjem uređaja, samo su neki od pobedničkih projekata prošlogodišnjeg izdanja PowerUp! by InnoEnergy.

Novi poziv za projekte deo je treće edicije najvećeg takmičenja za startapove koji rade u sektoru održive energije u 23 zemlje centralne i istočne Evrope, Baltičkim zemljama i delu Mediterana. Kako su saopštili organizatori, prijave za učešće traju od 19. juna do 11. septembra 2017. godine, a zainteresovani svoje ideje mogu prijaviti na sajtu powerup.innoenergy.com.

Pobednici će dobiti novčane nagrade, kao i pristup prestižnom akceleratoru Highway by InnoEnergy. Mladim preduzetnicima nude se nova znanja i značajna podrška u oblasti razvijanja i zaštite proizvoda, ulaska na tržište, tim bildinga ili pristupa početnom finansiranju. Takođe, mogu biti u stalnom kontaktu sa do 150 najvećih partnera koji rade u oblasti energije, olakšavajući im ulazak na svetsko tržište, navedeno je.

- PowerUp! takmičenje je platforma za predstavljanje ideja koje bi inače mogle da prođu neopaženo i predstavlja snažnu podršku u razvijanju inovacija u sektoru održive energije u centralnoj i istočnoj Evropi. Pobedničke tehnologije i ostale ideje koje na ovaj način postaju ostvarive pomoći će Evropi u borbi za zaštitu životne sredine, a posle komercijalizacije mogu imati i globalni uticaj uz pomoć InnoEnergy-ja - navodi Jakub Miler, direktor InnoEnergy Poland Plus, organizatora takmičenja.


Kako se dodaje u saopštenju, pre velikog finala u Budimpešti i 15 regionalnih finala organizovaće se intenzivne radionice. Timovi će imati priliku da razrađuju detalje projekata i predstave ih ekspertima i investitorima.

InnoEnergy je pozivao startapove i preduzetnike iz 23 zemlje centralne i istočne Evrope da učestvuju u trećem PowerUp! 2017 takmičenju - Bugarska, Albanija, Hrvatska, Jermenija, Bosna i Hercegovina, Češka Republika, Estonija, Makedonija, Grčka, Gruzija, Mađarska, Moldavija, Crna Gora, Letonija, Srbija, Litvanija, Turska, Ukrajina, Poljska, Kipar, Slovačka, Slovenija i Rumunija. Da biste učestvovali u takmičenju potrebno je da prijavite projekat koji se bavi održivom energijom, oformite tim, napravite prototip i popunite formular na sajtu takmičenja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.