NavMenu

Startap kompanija za istraživanje svemira dobila prvu investiciju - Dodeljene novčane nagrade Telekoma Srbija za tehnološko preduzetništvo

Izvor: eKapija Sreda, 29.03.2017. 14:22
Komentari
Podeli
Nagrađeni timovi mts startap ubrzanjaNagrađeni timovi mts startap ubrzanja
Startapovima Balloonera, AddTag i Cactomain dodeljene su novčane nagrade za dalje razvijanje poslovnih ideja u okviru prvog mts startap ubrzanja, programa podrške preduzetničkim timovima koji predviđa ukupan novčani iznos od 20.000 EUR.

Tročlani žiri ocenio je da rešenja tima Balloonera za jeftinije balonske letove u svemir i istraživanje stratosfere, servis tima Cactomain za pojednostavljeno registrovanje i upravljanje internet domenima, kao i rešenje tima AddTag za lakšu komunikaciju brendova i posetilaca na festivalima i drugim događajima, imaju najviše izgleda da u narednom periodu razviju održive proizvode i ostvare uspeh i na globalnom tržištu, navodi se u saopštenju organizatora.

Balloonera, AddTag i Cactomain su polaznici pete generacije Startap akademije, edukativne platforme za razvoj tehnološkog preduzetništva u organizaciji Startita, koji je ujedno i partner Telekoma Srbija u realizaciji programa mts startap ubrzanje. U beogradskom Startit Centru organizovano je predstavljanje timova pred žirijem, kao i pred grupom domaćih i inostranih investitora koji ulažu u perspektivne startapove.

- Telekom Srbija je podržao razvoj tehnološkog preduzetništva prvom, nepovratnom investicijom u proizvode ova tri talentovana tima, u trenutku kada im je podrška najpotrebnija. Predstoji im ozbiljna borba da pridobiju prve korisnike, uspostave održiv poslovni model i ostvare profit. Takođe smo spremni da ih mentorski savetujemo u oblastima naše ekspertize i gde procene da im je potrebno - izjavio je Milan Simić, izvršni direktor Telekoma Srbija za IT i ICT servise.


Vladimir Trkulja, jedan od osnivača Startita, rekao je da je ovo bila peta Startap Akademija koju organizuje Startit uz podršku Telekom Srbija, a kompanije koje su nastale ili se razvile kroz ovaj program, do sada su privukle više od 2 mil EUR investicija od lokalnih i globalnih investitora.

Pored Balloonere, AddTaga i Cactomaina, Startap akademiju pohađala su još dva tima - Mir Media Group, koja razvija platformu za dizajn i produkciju zvuka za različite video formate, i tim APER, koji usavršava servis za analizu naklonosti posetilaca i brend reputacije na društvenim mrežama.

Pokretanjem mts startap ubrzanja za podršku domaćim IT kompanijama, Telekom Srbija postao je prva korporacija u Srbiji koja je uložila nepovratna sredstva u razvoj startapova u ranoj fazi. Pokretanjem sopstvenih programa i kroz partnersku podršku, Telekom nastoji da podstakne razvoj tehnološkog preduzetništva, a time i celokupnog poslovnog ambijenta u Srbiji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.