NavMenu

South Central Ventures fond uložio milion evra u srpsku kompaniju CUBE - Novac za razvoj inovativne platforme poslovnih podataka

Izvor: eKapija Sreda, 22.03.2017. 15:47
Komentari
Podeli
Deo Cube timaDeo Cube tima
South Central Ventures fond (Enterprise Innovation Fund – ENIF), saopštio je u utorak (21. marta 2017. godine) da je njihova osma investicija do sadanamenjena domaćoj kompaniji CUBE i to za dalji razvoj inovativne platforme poslovnih podataka. Ujedno, ovo je najveća investicija jednog evropskog fonda u neku srpsku kompaniju, a ona iznosi milion evra.

Globalno tržište poslovnih informacija je veliko, a projektovani održivi rast od 5,2% na godišnjem nivou dostići će vrednost od 45 mlrd USD u 2021. godini, predviđa vodeća svetska istraživačka i konsultantska tehnološka kompanija Technavio.

Kako kažu u kompaniji CUBE, njihova platforma poslovnih informacija se razvija na najsavremenijim tehnologijama. Predstavljaće jedinstveno mesto na kome će moći da se prate i međusobno porede finansijski parametri kompanija, kao i njihov digitalni nastup na internetu, na brži i jednostavniji način i iz pouzdanih izvora.

CUBE rešenje će koristiti poslovne podatke sa ciljem stvaranja korisnog izvora lako dostupnih informacija za masovnu upotrebu među svim profesionalcima, a ne samo onih sa finansijskim obrazovanjem i iskustvom. Nauka velikih podataka (Big data science), mašinsko učenje (machine learning) i pametno kombinovanje finansijskih i takozvanih mekih podataka, učiniće ovu platformu živim organizmom, koji će vremenom učiti i rasti, postajući nezaobilazan izvor informacija ne samo za prodavce ili stručnjake iz oblasti ljudskih resursa, već i za student i istraživače, dodaje se u saopštenju.

CUBE Risk Management Solutions osnovali su 2012. godine Marko Radojičić i Milan Popadić. Osim procene kreditnog rizika, izveštavanja i usluga monitoringa, bave se analizama poslovnih tržišta, trgovinskim izveštajima i praćenjem konkurencije. Njihova rešenja i prodajni alati namenjeni su velikom broju kompanija koje već posluju na tržištu zapadnog Balkana, a zapošljavaju oko 30 ljudi.


South Central Ventures (Enterprise Innovation Fund – ENIF) je fond koji raspolaže iznosom od 40 mil EUR namenjenih investicijama u startape, male i srednje tehnološke kompanije na zapadnom Balkanu. Investitori fonda dolaze iz različitih grana, poput finansijskih institucija kao što su Evropski investicioni fond (EIF), Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), KfW, regionalne korporacije, investitori pojedinci u regionalne vlade. Cilj ENIF je da podrži startap sisteme u regionu i pomogne im da dosegnu do globalnih tržišta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.