NavMenu

Otvoren Startit u Zrenjaninu

Izvor: eKapija Četvrtak, 02.03.2017. 14:18
Komentari
Podeli
(Foto: Rawpixel/shutterstock.com)
U Zrenjaninu je u sredu (2. marta 2017. godine) otvoren Startit centar, a zrenjaninska zajednica je tako dobila prostor za edukacije i rad od 200 m2. Startit centar smešten je u prostoru Narodnog pozorišta Toša Jovanović.

Otvaranju su prisustvovali Tatjana Matić, državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Smiljka Živanović, Sektor za omladinu, Ministarstvo omladine i sporta, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, kao i veliki broj zainteresovanih mladih ljudi.

Startit Centar Zrenjanin će, kao i u Beogradu, Inđiji, Novom Sadu, Majdanpeku i Vršcu imati obezbeđen prostor za edukacije i događaje.

Centar je otvoren sa idejom da pruži besplatnu edukaciju za sve zainteresovane koji žele da uče, prošire svoje znanje iz oblasti IT-a i preduzetništva ili žele da podele iskustvo i tako doprinesu svojim sugrađanima i podstaknu razvoj lokalne IT zajednice u Zrenjaninu, navedeno je na zvaničnom sajtu Grada Zrenjanina.


Pored sale za događaje, u prostoru se nalazi i coworking prostor. Ovaj deo namenjen je svim frilenserima (samostalnim IT kadrovima), timovima i firmama iz Zrenjanina i okoline, za rad u zajedničkom prostoru uz plaćanje određene naknade.

Ideja je da kroz svakodnevne meetup-e (okupljanja), radionice i konferencije mnogi polaznici uđu u svet programiranja i tehnologije, odnosno da unaprede svoja postojeća znanja. U planu je da Startit Zrenjanin ozbiljno doprinese cilju koji su zacrtali - da obuče 100.000 novih programera do 2020. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nacrt planskog dokumenta omogućava rušenje hotela Jugoslavija - U planu luksuzni hotel sa kazinom, kule do 155 metara i marina (FOTO)

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije bloka 11 i dela bloka 10 u opštinama Zemun i Novi Beograd, koji obuhvata i hotel Jugoslavija Podsetimo, hotel Jugoslavija prodat je krajem marta jedinom zainteresovanom ponuđaču, kompaniji MV Investment doo iz Beograda, ćerki firmi Millenium team-a, u okviru imovine preduzeća Danube riverside po početnoj ceni od 3,18

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.