NavMenu

Delta u februaru 2018. počinje gradnju tržnog centra u Nišu - Vrednost projekta 80 mil EUR

Izvor: eKapija Utorak, 19.09.2017. 15:16
Komentari
Podeli
Planirani izgled Delta Planeta u NišuPlanirani izgled Delta Planeta u Nišu
Kompanija Delta Holding planira gradnju tržnog centra Delta Planet u Nišu, a početak radova očekuje se u februaru 2018. godine, potvrđeno je za eKapiju u toj kompaniji.

Kako navode u Delti, vrednost projekta iznosi 80 mil EUR.

Predviđeno je da gradnja traje 15 meseci, a kada bude gotova Niš će dobiti novu šoping zonu na dva nivoa sa velikim brojem prodavnica, kafea, restorana...

Novi tržni centar imaće, kažu, "lako pristupačne ulaze sa atraktivnim amfiteatrom, sa restoranima iznad ulaza iz kojih se sagledava panorama grada, kao i zone za zabavu koje će upotpuniti ponudu i omogućiti celodnevno uživanje za sve uzraste".

- Brendove koji će se naći u ponudi ne možemo da objavimo dok se ne potpišu ugovori, ali s obzirom na Deltino dugogodišnje iskustvo u oblasti upravljanja šoping molovima, u Niš ćemo dovesti svetski poznate marke i obogatiti postojeću ponudu - navode u Delta Holdingu.

U okviru budućeg tržnog centra predviđeno je i 880 mesta za parkiranje.

Inače, lokacija na kojoj će nići Delta Planet poznata je od ranije. U pitanju je prostor bivšeg Niš ekspresa, koji je Delta kupila još 2008. godine i ubrzo najavila i gradnju tržnog centra.

Ukupna površina parcele je 6,96 hektara, dok deo namenjen za sam šoping mol iznosi 4,63 hektara. Ukupna površina mola biće 40.000 kvadratnih metara.

Na pitanje zašto se čekalo gotovo 10 godina na početak realizacije, u Delti kažu da "su se sada stekle i okolnosti i uslovi za šoping mol u Nišu".

- Delta svaki projekat koji započne, završi. Da bi se to desilo, u svaki projekat ulazimo nakon pažljivog planiranja, kada su okolnosti povoljne i neophodni uslovi ispunjeni - objašnjavaju u Delta Holdingu za eKapiju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.