NavMenu

Izgradnja Tesla grada počinje do kraja 2017. - Za kvadrat do 500 EUR

Izvor: Beta Utorak, 15.08.2017. 15:51
Komentari
Podeli
Budući izgled Tesla grada (Foto: Facebook stranica BK Group)Budući izgled Tesla grada
Izgradnja stambeno-poslovnog prostora Tesla grad na Makiškom polju u Beogradu počeće do kraja ove godine, najavio je konzorcijum privatnih građevinskih kompanija koji su osnovali Udruženje industrijalaca i preduzetnika Srbije i BK kompanija.

Predviđena je izgradnja oko dva miliona kvadrata prostora, a svi radovi bi trebalo da budu završeni do 2030. godine.

U saopštenju je navedeno da je prikupljanje neophodne dokumentacije i dozvola za početak radova od gradskih i republičkih vlasti pri kraju.

Procene su da će cena kvadratnog metra prostora u Tesla grada biti do 500 EUR.

U izgradnji tog kompleksa, kako je najavljeno, biće angažovano oko 43.000 radnika, a očekuje se da će u sadržajima koje će pružati moći da se zaposli oko 18.000 ljudi.

- Za saobraćaj unutar ovog modernog "grada u gradu" projektom je predviđen i monorail ili tihi metro na električni pogon podignut iznad zemlje. Sam Tesla grad bio bi povezan sa centrom Beograda novim bulevarom i metroom, koji bi povezao Makiško polje i Mirijevo - navedeno je u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.