NavMenu

Još 4 zvezdice "kraljice banja" - Merkur ulaže 4 mil EUR u luksuzni kompleks Splendor (FOTO)

Izvor: eKapija Petak, 21.07.2017. 18:36
Komentari
Podeli
Uz rekonstruisanu vilu, biće sagrađen i novi deoUz rekonstruisanu vilu, biće sagrađen i novi deo
Sedam decenija uspešnog poslovanja, tokom kojih je proslavila Vrnjačku Banju i postala sinonim za uspešan zdravstveno-turistički kompleks, Specijalna bolnica Merkur obeležila je novim ulaganjima.

Reč je o najvećoj investiciji Merkura u poslednjih deset godina, kojom će nastaviti da ispisuju zlatne stranice "kraljice banja" - ekskluzivnom medicinskom centru Splendor, u čije će četiri zvezdice biti uloženo čak 4 mil EUR.

Prvi deo kompleksa Splendor biće rekonstruisana stara vila, na samo 200 metara od Merkura, neposredno iznad hotela Fontana. Tik uz nju, biće izgrađen i novi objekat, sa velnes i spa sadržajima, otvorenim i zatvorenim bazenom. Kako za eKapiju kažu u Specijalnoj bolnici Merkur, prvi radovi na novom objektu trebalo bi da krenu već do kraja ove, dok se završetak kompleksa planira do kraja naredne godine.

Staru vilu, koja je danas devastirana, podigao je 1928. banjski inženjer Vasa Popović. Rekonstrukcijom će joj biti vraćen stari izgled i sjaj. Novi objekat koji će biti sagrađen, imaće dve etaže ispod zemlje i četiri nadzemne etaže (podrum, suteren, prizemlje, dva sprata i povučena etaža). Ukupan smeštajni kapacitet medicinskog centra Splendor - starog i novog dela, biće 58 luskuznih soba i apartmana.

- Splendor će predstavljati spoj novog i tradicionalnog - kažu za eKapiju u SB Merkur.

Kompleks će u svom sastavu imati velnes, spa i fitnes centar, medicinski blok sa kompletnom dijagnostikom, deo posvećen estetskoj medicini, multifunkcionalnu salu... Gosti će moći da se opuste i u zatvorenom ili otvorenom bazenu.

Novi objekat osmišljen je tako da odgovara i najzahtevnijim gostimaNovi objekat osmišljen je tako da odgovara i najzahtevnijim gostima
Idejno rešenje novog hotela Splendor izradio je arhitekta Mirko Pavlović.

- Početak prve faze, odnosno grubih građevinskih radova, očekuje se do kraja ove godine. Ostali radovi, kao i opremanje u planu su za 2018, te se završetak kompleksa Splendor očekuje do kraja iduće godine - kažu u Merkuru, dodajući da je projektom previđeno da realizacija ne traje duže od 12 meseci od početka izgradnje.

Investicija je vredna oko 4 mil EUR - Merkur će je delom finansirati iz sopstvenih sredstava, a delom iz kredita.

- Centar Splendor će biti spoj medicinskog, sportskog i kongresnog turizma. Ideja je da gost dobije kompletnu medicinsku i spa uslugu na jednom mestu, da objedinimo terapije, dijagnostiku i tretmane, zapravo sve ono što Merkur i sada nudi, samo na još višem nivou. Novi centar će biti prilagođen gostu koji želi komfor i luksuz - kažu naši sagovornici.

Specijalna bolnica Merkur je u prethodnoj deceniji uložila mnogo u modernizaciju opreme, obnovu postojećih i izgradnju novih objekata. Vizija daljeg razvoja ustanove, zasniva se na liderskoj poziciji ne samo u zemlji, već i u regionu. Da bi se to realizovalo, kažu nam u Merkuru, neophodno je da se izgradi objekat za pružanje usluga zdravstvenog turizma najvišeg nivoa kvaliteta, kako za domaćeg tako i za inostranog, "visoko platežnog i zahtevnog gosta".


70 godina uspeha

Merkur je od 10. do 14. jula organizovao "Nedelju jubileja", tokom koje su održani mnogobrojni događaji, a predstavljanje Splendora bio je poslednji događaj u nizu.

Na prezentaciji budućeg objekta govorili su dr sci med. Dejan Stanojević, direktor SB Merkur, kao i arhitekta Mirko Pavlović. Dr Danijela Karamarković, govorila je o medicini i spa centru. O smeštaju i ishrani SB Merkur, govorila je Jasmina Miletić, načelnica tehničkih poslova, a o online prodaji i marketingu Miodrag Miljković, rukovodilac marketing i IT sektora. Domaćin i organizator događaja bila je Andrijana Dragić, budući rukovodilac objekta Splendor.

- Namera nam je da napravimo objekat koji će odgovarati i zahtevnijim gostima, kojima treba lepši i bolji smeštaj i još kvalitetniji sadržaji od ovih koji trenutno imamo - rekao je direktor Stanojević.

Priča o Merkuru kao banjskom centru počinje 1947. godine. Vrnjačka Banja je poznata kao kraljica banjskog turizma i nekadašnje mesto odmora srpske aristokratije, koja je još tada uvidela prednosti boravka u banji i blagodeti njenih voda.

Danas, Merkur predstavlja moderan rizort smešten u samom srcu Vrnjačke Banje, koji uspešno kombinuje savremenu tehnologiju i komforan smeštaj, sa spa uslugama i prirodnim bogatstvom Srbije. Gostima nude smeštaj u objektima Merkur Novi, Merkur Stari, Šumadija i Sveti Đorđe.

M.M.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.