NavMenu

Ministarstvo kulture izdvojilo 400 miliona dinara za zgradu RTV

Izvor: RTS Petak, 23.06.2017. 12:16
Komentari
Podeli
Vlada Republike Srbije dala je saglasnost da Ministarstvo kulture i informisanja u cilju realizacije projekta - Izgradnja zgrade Radio televizije Vojvodine, izvrši prenos sredstava AP Vojvodini u iznosu od 400 miliona dinara, rekao je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.

Ugovor su potpisali ministar Vukosavljević i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Nakon potpisivanja ugovora u Ministarstvu kulture i informisanja Vukosavljević je naglasio da su u bombardovanju 1999. godine porušena sva četiri glavna i pet pomoćnih objekta Radio televizije Vojvodine.

- Od tog trenutka javni servis RTV radi u veoma otežanim uslovima i cela ta situacija otežava obavljanje osnovne funkcije javnog servisa. Priča o rekonstrukciji i izgradnji novih objekata RTV traje veoma dugo i konačno smo sada u fazi kada se pitanje fukcionisanja Javnog servisa u Srbiji veoma efikasno rešava - rekao je ministar i naglasio da je ceo projekat izgradnje objekata na 17.500 kvadrata podeljen u četiri faze.

- Projektovanje, raščišćavanje terena, izgradnja i puštanje u rad zgrade koja bi u potpunosti zadovoljila potrebe javnog servisa. Verujem da će 400 miliona dinara koje je opredelilo Ministarstvo kulture i informisanja uz jednu značajnu investiciju AP Vojvodine rešiti problem izgradnje prostora u kojem bi RTV normalno funkcionisao. Nadam se da će u roku od dve godine RTV dobiti moderno, tehnički-tehnološko opremljeno zdanje - rekao je Vukosavljević.


Predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović napomenuo je da je AP Vojvodina pripremila projekat za izgradnju objekata RTV-a.

- Polovinom maja smo dobili građevinsku dozvolu. Pripremili smo sva dokumenta, uključujući i današnji ugovor. Naša očekivanja su su da do polovine juna bude raspisana javna nabavka i da potom počne rad na prvoj fazi izgradnje RTV - rekao je Mirović i napomenuo da će sa novom Vladom Srbije razgovarati o realizaciji druge faze izgradnje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nacrt planskog dokumenta omogućava rušenje hotela Jugoslavija - U planu luksuzni hotel sa kazinom, kule do 155 metara i marina (FOTO)

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije bloka 11 i dela bloka 10 u opštinama Zemun i Novi Beograd, koji obuhvata i hotel Jugoslavija Podsetimo, hotel Jugoslavija prodat je krajem marta jedinom zainteresovanom ponuđaču, kompaniji MV Investment doo iz Beograda, ćerki firmi Millenium team-a, u okviru imovine preduzeća Danube riverside po početnoj ceni od 3,18

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.