NavMenu

Beograd investitorima predstavio projekte četiri podzemne garaže - Vrednost procenjena na oko 50 mil EUR

Izvor: Tanjug Nedelja, 11.06.2017. 16:33
Komentari
Podeli
Od 2000. u Beogradu 40% više registrovanih vozila (Foto: Kichigin/shutterstock.com)Od 2000. u Beogradu 40% više registrovanih vozila
Čelnici grada Beograda predstavili su u petak, 9. juna 2017. godine, zainteresovanim investitorima projekat javno-privatnog partnerstva za izgradnju četiri podzemne garaže i pozvali ih da učestvuju u tom poslu. U narednom periodu, očekuje se raspisivanje javnog poziva.

Reč je o projektu za izgradnju četiri podzemne garaže - na Studentskom trgu, Trgu Republike, u Vlajkovićevoj i u Fruškogorskoj ulici, čija se ukupna vrednost procenjuje na oko 50 mil EUR.

Gradski urbanista Milutin Folić objasnio je da će jedna podzemna garaža biti izgrađena u Fruškogorskoj ulici, ispod Kosančićevog venca, odnosno Parka nesvrstanih zemalja. Druga će biti izgrađena na Studentskom trgu i imaće 700 parking mesta.

- Za nju već postoji građevinska dozvola i ona će se nalaziti ispod trolejbuske okretnice, a ne ispod Studentskog parka i nijedno drvo neće stradati - podvukao je Folić.

Treća podzemna garaža biće ispod parka i Staklenca, na Trgu republike, a četvrta u Vlajkovićevoj, ispod parka kod Skupštine Srbije.

Folić je dodao da su konsultanti koji su radili analizu prepoznali upravo te četiri garaže kao garaže sa najviše potencijala.

- Imamo ogromno interesovanje, više od 20 zainteresovanih subjekata - rekao je Folić.

Pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević rekao je do je od 2000. do danas broj registrovanih vozila u Beogradu povećan za 40%, dok je direktor EBRD-a u Srbiji Danijel Berg naveo da će izgradnjom garaža biti olakšan život svima u prestonici.

Konferenciji u Starom dvoru prisustvovali su potencijalni partneri grada u ovom projektu - investitori, projektanti, izvođači radova...
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.09.2024.  |  Građevina

RGZ: Ministar Vesić godinama pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu katastra

Republički geodetski zavod ocenio je da "ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić svojim dugogodišnjim nečinjenjem direktno krši zakon i pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu Republičkog geodetskog zavoda". - Uprkos našim upozorenjima, ministar je u dva mandata ignorisao svoje zakonske obaveze i time jasno pokazao nameru da destabilizuje ovu važnu instituciju - navodi se u saopštenju RGZ. Dodaje se

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.