NavMenu

"Vaterpolo hotel" u Sijarinskoj banji ostao na idejnom projektu

Izvor: eKapija Četvrtak, 13.08.2015. 15:44
Komentari
Podeli
Idejno rešenjeIdejno rešenje
Vaterpolisti Srbije osvojili su petu titulu prvaka sveta pobedom nad reprezentacijom Hrvatske u finalu prvenstva u ruskom gradu Kazanju. Posle slavlja i euforije sportska javnost vratila se priči o lošem tretmanu vaterpola kao trofejnog srpskog sporta i nedovoljnom ulaganju u unapređenje uslova u kojima treniraju sadašnji i budući šampioni. U ovoj diskusiji mesto je našla i još nerealizovana ideja izgradnje "Vaterpolo hotela" sa četiri zvezdice u Sijarinskoj banji, o kojoj je "eKapija" pisala još 2012. godine.

Beogradska firma "C.T.D.3" uradila je najpre 2005. godine elaborat za definisanje statusa Sijarinske banje, a zatim 2010. i studiju izvodljivosti za hotel koji bi bio izgrađen uz već postojeći otvoreni vaterpolo bazen punjen termalnom vodom. Uz stalne konsultacije sa Vaterpolo savezom Srbije i uz podršku Ministarstva omladine i sporta urađen je i projekat "Vaterpolo hotela".

Prema rečima Svetlane Dragić, autorke studije iz preduzeća C.T.D.3, opština Medveđa kao investitor izrade ovih elaborata podnela je republičkoj Direkciji za imovinu zahtev da se izvrši prenos prava vlasništva nad zemljištem sa države na opštinu kako bi ona učestvovala u zasnivanju javno-privatnog partnerstva.

- Postojao je i interes partnera, a 2013. godine urađen je i idejni arhitektonski projekat čiji je pokrovitelj bila opština Medveđa. Ipak, i pored stalnog urgiranja, u periodu od 2010. do 2014. nije izvršen prenos prava vlasništva lokacije sa države na opštinu. Iznenadna smrt predsednika opštine Slobodana Draškovića u potpunosti je zaustavila dalji postupak prenosa imovine i realizaciju izgradnje Vaterpolo hotela koji u svemu odgovara potrebama vaterpolista za boravak i obavljanje priprema - kaže Svetlana Dragić za "eKapiju".

Ona ističe da uz studiju i idejni projekat postoji i slobodna lokacija za izgradnju hotela sa četiri zvezdice pored već postojećeg bazena. Površina lokacije uz koju protiče Banjska reka je oko 3.000 m2, a "Vaterpolo hotel" bi trebalo da bude savremeni objekat sa elementima stare srpske arhitekture, vrednosti 5,1 mil EUR.


- Planirani sadržaji objekta su u svemu prilagođeni potrebama vaterpolista, a potom gostima koji imaju posebne zahteve, deci i poslovnim ljudima koji posećuju kongrese, seminare i prezentacije. Predviđen kapacitet hotela je 88 soba i 5 apartmana, a planirani su i konferencijski, zabavni, rekreativni, rehabilitacioni i velnes sadržaji, kao i dečji kutak - objašnjava sagovornica "eKapije".

Ona zaključuje da je projekat "Vaterpolo hotela" spreman za početak izrade tehničke dokumentacije i da ne postoje prepreke za pribavljanje urbanističkih uslova i saglasnosti sa ciljem dobijanja rešenja o gradnji, a kasnije upotrebne dozvole. Dalja realizacija programa ponuđenog ovom studijom zavisiće samo od interesa budućeg investitora i uspešnog dogovora sa sadašnjim vlasnikom i korisnikom lokacije i vaterpolo bazena.

- Studija izvodljivosti je pokazala da je izgradnja hotela opravdana, te da će objekat sa dobro planiranim marketingom ostvarivati prihod koji će omogućavati i otplatu kredita i isplatu svih troškova – navodi Svetlana Dragić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.