NavMenu

Produžen konkurs za inovativne ekološke projekte - Rok za prijave 10. maj

Izvor: eKapija Sreda, 03.05.2017. 15:25
Komentari
Podeli
Konjički klub AranđelovacKonjički klub Aranđelovac
Peti konkurs Nacionalnog foruma za zelene ideje, koji nagrađuje najbolje ekološki orijentisane poslovne projekte, produžen je zbog velikog interesovanja do 10. maja u 17 časova. Kao što je saopšteno prilikom otvaranja konkursa, inovativne ideje zasnovane na principima održivog razvoja, imaće priliku da dobiju podršku u vidu donacije Trag fondacije, Fonda braće Rokfeler (RBF) i Erste banke, a ove godine podršci se pridružio i novi partner – Humanitarna organizacija Church World Service (CWS).

Pored novčane podrške, u iznosu od 5.000 USD, pobednički projekti biće dodatno podržani putem konsultacija i mentorstva, kako bi postali konkurentni i održivi na duži period.

Kako navode organizatori, cilj konkursa je prepoznavanje i podrška idejama udruženja, malih preduzeća, preduzetnika i pojedinaca, koje će, pored najvećeg potencijala održivosti, ostvariti i najsnažniji socio-ekonomski razvojni uticaj na svoju lokalnu zajednicu, uz očuvanje prirodnih resursa i životne sredine.

Uz tri najbolje preduzetničke ideje, Trag fondacija će ove godine, uz podršku Humanitarne organizacije CWS, dodeliti i jednu specijalnu nagradu. Ona će biti usmerena na podršku inicijativi koja na efektan, efikasan i inkluzivan način koristi, ili to planira, pristupačnu energiju iz obnovljivih izvora - poput solarne, energija vetra, biogasa ili biomase, za pokretanje poljoprivrednih, preduzetničkih i drugih ekonomskih aktivnosti ranjivih kategorija stanovništva u manje razvijenim zajednicama.


Troje pobednika konkursa će u julu 2017. godine biti u prilici da svoje projekte predstave i na forumu Filantropija za zelene ideje Fonda braće Rokfeler (RBF) i osvoje dodatnih 10.000 USD. Dobitnik specijalne nagrade će uz podršku Humanitarne organizacije CWS dobiti mogućnost razmene iskustava sa sličnim inicijativama u regionu i dugoročne finansijske podrške.

Podnosioci projektnih ideja mogu se prijaviti na konkurs putem formulara koji se može preuzeti na sajtu www.tragfondacija.org. Od ove godine prijavu je moguće podneti i online, i to putem linka sa sajta Trag fondacije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.