NavMenu

Snežana Milenković, direktorka hotela "Townhouse 27"- Zbog usluge smo među najboljim butik hotelima u regionu

Izvor: eKapija Utorak, 28.04.2015. 08:27
Komentari
Podeli

Snežana MilenkovićSnežana Milenković

Ušuškan u srcu Beograda, hotel "Townhouse 27", za mnoge prolaznike gotovo neprimetan. Da je čovek, za njega bismo s pravom mogli reći da je jedan od onih "koji rade, dok se drugi šepure".

A da ima čime da se pohvali i šepuri - ima. Samo u prethodnoj godini osvojio je 7 priznanja. "TripAdvisor" već tradicionalno ga je okarakterisao da je najbolji hotel sa besprekornom uslugom - u Srbiji, britanski "Times", ga je proglasio jednim od 20 najboljih butik hotela u regionu, a na Topličin venac stigla je nominacija za najbolji butik hotel sveta u 2015. godini.

U razgovoru za "eKapiju", Snežana Milenković, direktorka ovog hotela govori o popunjenosti kapaciteta, gostima i usluzi koja im je donela ova priznanja, kao i o trendovima u hotelskoj industriji u narednom periodu.

eKapija: Hotel "Townhouse" je prošle godine osvojio 7 međunarodnih nagrada. Šta je prema Vašem mišljenju, najviše doprinelo ovom uspehu?

- Kao što najbolje pokazuju komentari gostiju na portalu "TripAdvisor", najviše je cenjena usluga, i to u svim segmentima, zatim komfor, higijena i lokacija.

eKapija: Svake godine dobijate sve veću konkurenciju u Beogradu. Kako je to uticalo na vaše poslovanje? Šta vi radite da biste zadržali svoje goste?

- Povećan broj smeštajnih objekata različitih vrsta znatno utiče kako na fizički obim, tako i na finansijske pokazatelje. U cilju ostvarivanja zadovoljavajućih rezultata, proširujemo ponudu i konstantno unapređujemo uslugu u svim segmentima. Trudimo se da ispunimo želje i najzahtevnijih gostiju.

eKapija: Kolika je popunjenost kapaciteta? Ko su, u najvećoj meri, gosti vašeg hotela, odakle dolaze?

- Popunjenost kapaciteta je, na naše zadovoljstvo, ostala na nivou prošle godine, bez obzira na povećanu konkurenciju, pa je u proteklom periodu ostvareno i određeno povećanje. Gosti hotela su stranci (95%) i to iz zapadne Evrope i Amerike.

eKapija: Koliko je trend izdavanja apartmana u Beogradu uticao na popunjenost kapaciteta?

- U određenoj meri sigurno jeste, ali ne bitno, jer profil naših gostiju ne spada u korisnike privatnih apartmana.

eKapija: Koliko koristite društvene mreže za promociju?

- Trudimo se da budemo prisutni svuda i da održavamo stalnu komunikaciju sa gostima i svima koji nas prate.

eKapija: Možemo li reći nešto o kanalima prodaje, koliko gostiju dođe putem servisa poput "Booking"-a i"TripAdvisor"-a?

- Od ukupnog broja gostiju oko 30% dolazi preko pomenutih sistema.

eKapija: Širom EU, PDV na hotele je manji nego kod nas (10%). Ukoliko dođe do ponovnih pritisaka na dalje povećanje PDV-a kako će se to odraziti na poslovanje hotela u Srbiji?

- Što se povećanja PDV-a tiče, jasan je stav hotelijera da bi taj trošak morali da snose sami hoteli, jer su cene smeštaja u Beogradu već više u odnosu na region, pa shodno tome ne bismo mogli da ih podižemo. To znači umanjenje profita i dovođenje u pitanje poslovanja mnogih hotela.

eKapija: Šta će biti najveći izazov za hotelsku industriju u 2015. godini?

- Najveći izov je popuniti kapacitete i održati cene, s obzirom na predviđeno otvaranje novih hotela i postojeću konkurenciju.

eKapija: Kakvi su planovi hotela "Townhous 27" za naredni period?

- Stalno unapređenje usluge u cilju održanja i eventualnog unapređenja nivoa poslovanja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

06.05.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia ima planove za širenje poslovanja na kineskom tržištu

Krajem godine, Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu, koristeći prilike nastale oživljavanjem odlaznog turizma iz jedne od najjačih svetskih ekonomija nakon pandemije kovida, napisao je Džejms Hogan, bivši izvršni direktor Etihada. - Značaj novih linija od Beograda do Šangaja i Guangdžoua ne može se potceniti ako se ima u vidu očekivanje da će 130 miliona građana Kine putovati u inostranstvo tokom 2024.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.