NavMenu

Hotel "Srbija" hoće četvrtu zvezdicu - Ugostiteljski objekat u centru Vršca uspešno su privatizovali Španci i ostvaruju profit

Izvor: Novosti Subota, 21.04.2012. 08:53
Komentari
Podeli

(Hotel "Srbija" u Vršcu)

Vršački hotel "Srbija", koji se nalazi u strogom centru grada, pravi je primer uspešne privatizacije, jer je od 2008. godine, od kada posluje pod okriljem španske kompanije "Eix hotels" iz Majorke, od propalog preduzeća, kojem je pretilo gašenje, prerastao u uspešan ugostiteljski gigant, koji sada ostvaruje dobru zaradu.

Direktor hotela Aleksandar Kampfer kaže da su za te tri i po godine u rekonstrukciju enterijera uložili 950.000 evra, od čega je 25% bila donacija vlasnika iz Španije, dok su ostatak novca sami nabavili i zaradili. Sredili su sve kritične tačke koje su ugrožavale poslovanje, kompletno adaptirali sve smeštajne kapacitete, a sada nameravaju da ulože i do tri puta više novca, kako bi hotel dobio i četvrtu zvezdicu.

- Planiramo da na sadašnjoj travnatoj površini od 2.000 kvadratnih metara, koja se nalazi između hotela i policijske stanice, sagradimo velnes centar sa zatvorenim bazenom. Trenutno, biramo između četiri ponuđena projekta i verujem da ćemo već ove godine krenuti sa radovima. U zavisnosti od toga, investicija će biti vredna od milion i po do tri miliona evra - predočava Kampfer.

- Urbanistički uslovi dozvoljavaju izgradnju poslovne zgrade od čak osam spratova, ali mi želimo da budemo društveno odgovorni i da novim izgledom očuvamo stari duh grada. Novi objekat neće biti viši od tri sprata.Vlasnici hotela su pomenutu travnatu površinu kupili od opštine Vršac na javnoj licitaciji. Sada postoji ideja da opština od hotela kupi objekat "Stare Srbije", u Ruskom parkiću, koja treba da bude deo budućeg projekta tzv. vršačke Skadarlije.

- S obzirom na to da smo regulisali pravno-imovinske odnose oko Doma vojske, te da smo sredili Ruski parkić i Pozorišni trg, sada tu celinu želimo da pretvorimo u boemsku četvrt, da obnovimo stari izgled Vršca - najavio je Čedomir Živković, predsednik vršačke opštine.

Posao

Hotel "Srbija" trenutno ima 34 radnika, a u novom velnes-centru bi posao trebalo da dobije od 15 do 20 Vrščana. Ali što je takođe važno, izgradnju tog kompleksa, koji će biti povezan sa hotelom, radiće vršačke firme.

Dobijaju i šesti bazen

Rrealizacijom projekta hotela "Srbija", Vršac će dobiti i šesti bazen. Hotel "Vila Breg" ima zatvoren i otvoren bazen, a u sklopu motela "Vetrenjača" otvorena su još tri bazena pod vedrim nebom.

- Naš dugoročni cilj je standardizacija i dovođenje usluga do nivoa ostalih hotela unutar grupacije, koja se hotelijerstvom bavi tri decenije - kaže Aleksandar Kampfer.

(Napomena:tekst je u potpunosti preuzet iz lista "Novosti" od 21.04.2012.)


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Finansije

Mali: UK Export Finance zainteresovan za finansiranje nekoliko projekata u Srbiji

UK Export Finance (UKEF) zainteresovan je da podrži nekoliko projekata u Srbiji, najavio je ministar finansija Siniša Mali. On se sastao sa Timom Reidom, generalnim direktorom UK Export Finance. Razgovarali su o nekoliko značajnih projekata širom Srbije koje ta finansijska institucija želi da podrži. - Drago mi je što sam imao priliku da predstavim naše makroekonomske rezultate, za koje smo dobili pohvale, ali i da čujem da je UK

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.