NavMenu

Potpisan ugovor o privatizaciji "Elektroizgradnje" - Slovenačka "Javna rasveta" kupila preduzeće iz Bajine Bašte za 730.000 EUR

Izvor: eKapija Sreda, 11.01.2012. 12:58
Komentari
Podeli

(Foto: Aleksandar Parezanović)

U Agenciji za privatizaciju danas je potpisan ugovor o prodaji kompanije "Elektroizgradnja" iz Bajine Bašte slovenačkoj "Javnoj rasveti" (Javna razsvetljava) za oko 730.000 EUR.

Ugovor predviđa prodaju 70,43% akcija srpske kompanije, investicije od 600.000 EUR u naredne tri godine, a kako je saopšteno na konferenciji za novinare planiran je i prvi zajednički posao - osvetljenje tunela Straževica nadomak Beograda, vredan 1,8 mil EUR.

Slovenačka kompanija prihvatila je sve obaveze socijalnog programa bez otpuštanja viška radnika u naredne četiri godine dok su odstupanja moguća samo uz saglasnost reprezentativnog sindikata i stimulativnu otpremninu.

Ugovorom je definisano i da u narednih pet godina ne sme da se menja program i obim proizvodnje i da novi vlasnik mora da isplaćuje zarade i ostale naknade na zatečenom nivou, uz uvođenja dodanih beneficija kao što su sistem nagrađivanja i edukacije.

Ugovor su, u prisustvu ambasadora Slovenije Franca Buta, potpisali direktor Agencije za privatizaciju Vladislav Cvetković i izvršni direktor "Javne rasvete" iz Ljubljane Stanko Furlan.

"Elektroizgradnja" iz Bajine Bašte je otvoreno akcionarsko društvo koje zapošljava 279 radnika i prvenstveno se bavi izgradnjom električnih i telekomunikacionih vodova.



Preduzeće "Javna rasveta" d.d. je uspešna slovenačka kompanija koja ima više od 100 godina tradicije u delatnosti gradnje i održavanja javne rasvete. Preduzeće je proširilo delatnost i na uređaje za svetlosnu i nesvetlosnu saobraćajnu signalizaciju.

"Javna rasveta" d.d. posluje na čitavoj teritoriji države Slovenije, a ima predstavništvo u Bratislavi i Beogradu. "Javna rasveta" d.d. danas ima oko 130 zaposlenih a poslednjih godina imala je bruto poslovne rezultate u visini od oko 12 mil EUR i oko 1,5 mil EUR neto ostvarene dobiti.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.