NavMenu

Uskoro novi tender za rekonstrukciju trga sa fontanama u Niškoj Banji

Izvor: Niške vesti Ponedeljak, 13.01.2020. 09:48
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: AnnaElizabeth photography/shutterstock.com)Ilustracija
Radovi na rekonstrukciji trga sa fontanama u Niškoj Banji
su stali, a razlog za to je izvođač koji nije ispoštovao rokove, rekao je Niškim Vestima predsednik te gradske opštine Dejan Jovanović.

Ugovor sa izvođačem radova je raskinut i trenutno je u toku postupak za raspisivanje javnog tendera za novog izvođača radova. Prema navodima prvog čoveka Niške Banje, novi izvođač bi do Uskrsa trebalo da okonča radove na centralnom trgu ovog banjskog lečilišta.

- Onaj ko je dao najmanju ponudu na javnoj nabavki ne mora da znači da je i najsoloidniji i tako je i ispalo. Firma iz Leskovca koja je dobila na tenderu da uradi posao nije to uradila u zakonski propisanom roku. Mi nismo imali drugi izbor nego da raskinemo ugovor - objašnjava Jovanović.

Dodaje da je u toku procena šta je sve potrebno da se još uradi, kako bi se raspisao novi tender.

- Moramo da procenamo koji deo posla koji je uradila ova firma može da se prizna, a koji ne, tako da ćemo na osnovu toga izvršiti plaćanje prema njemu. Za radove koji su ostali nezavršeni tražićemo od Direkcije za javne nabavke Srbije da nam odobre hitan postupak kako bi mogli što pre da otpočnemo novu javnu nabavku na kojoj bi se javili ponuđači koji će da završe započet posao - istakao je Jovanović.


Kako je ranije najavljeno, kompletna rekonstrukcija staza, fontana i šetališta trebalo je da bude završena do jeseni. Projekat, koji realizuje Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte, predstavlja zapravo četvrtu, završnu, fazu uređenja Niške banje. U prethodnim fazama rekonstruisane su šumske trim staze, glavno šetalište, odnosno pešačka ulica, kao i parkovski prostor ispred Stacionara Radon.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.