NavMenu

Boreli traži novog zakupca - Objavljen oglas za davanje na korišćenje proizvodnih kapaciteta

Izvor: eKapija Petak, 29.09.2017. 12:06
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: fotoinfot/shutterstock.com)Ilustracija
Fabrika obuće Boreli u stečaju iz Sombora traži novog zakupca koji bi obavljao proizvodnju u njenim pogonima.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika, naime, objavila je u današnjoj Politici oglas za zaključenje ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji o davanju na korišćenje proizvodnih kapaciteta ove fabrike.

Somborski Boreli aktuelan je ovih dana jer je beogradska firma Darfur, koja je u maju sa ovom fabrikom obuće u stečaju potpisala ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, raskinula ugovor i prekinula proizvodnju.

Pavel Severini, stečajni upravnik u Boreliju, koji jutros nije bio dostupan za izjave, rekao je pre par dana za beogradske medije, da ga je poslovodstvo beogradske firme obavestilo da više neće u ovoj fabrici proizvoditi obuću, te da je Darfur izmirio svoje obaveze oko zakupa. Za dalji zakup fabrike ima zainteresovanih kupaca, naveo je, a među njima su i firme iz inostranstva. Ipak, nije precizirao imena ovih kompanija.

Darfur je, istovremeno, negirao navode radnika da je njih 130 dobilo otkaz, da im se duguje plata i po i doprinosi za prethodna četiri meseca, a prema pisanju medija, 21. septembra su poslali i pismo o nameri da obnove ugovor o zakupu Borelija i nastave proizvodnju.


Ko će opet bar za kratko oživeti proizvodnju u somborskoj fabrici obuće biće poznato najranije 12. oktobra za kada je zakazano otvaranje ponuda, a tog dana ističe i rok za njihov prijem.

Kako je navedeno u oglasu, ponuđač je u obavezi da na lokaciji stečajnog dužnika obavlja proces proizvodnje, kao i da angažuje u periodu od 3 meseca od dana potisivanja ugovora najmanje 50 lica koja su bila zaposlena kod pravnog prethodnika stečajnog dužnika na dan 15.3.2017. godine.

Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji se zaključuje na određeno vreme do sticanja uslova za prodaju, shodno odluci stečajnog upravnika o načinu i uslovima unovčenja imovine.

Više detalja o oglasu pogledajte OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.