NavMenu

Nordijske kompanije traže partnere u Vojvodini

Izvor: Tanjug Četvrtak, 28.09.2017. 16:52
Komentari
Podeli
Vovodina/Ilustracija (Foto: Rajko Karišić)Vovodina/Ilustracija
Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević razgovarao je u četvrtak (28. septembra 2017. godine) sa ambasadorom Finske u Srbiji Pertti Ikonen-om i članovima Nordijske poslovne alijanse o unapređivanju privredne saradnje između srpskih i finskih firmi koji posluju u pokrajini.

Finski ambasador istakao je da upravo u Vojvodini nordijske kompanije žele da nađu partnere, dodajući da nordijske zemlje i kompanije često na tržištu nastupaju zajedno, jer su privredni potencijali tako mnogo jači.

Predsednik PKV Boško Vučurević naveo je da Finska uvozi veliki asortiman proizvoda iz Vojvodine, pre sgeva poljoprivredne, i izneo podatak da je za sedam meseci ove godine ostvaren uvoz iz Finske u iznosu od 6,3 mil USD, što je 35,2% prošlogodišnjeg uvoza.

- U istom periodu, ostvaren je izvoz od 3,2 mil USD, čime je premašena vrednost prošlogodišnjeg izvoza u Finsku - rekao je Vučurević, a navodi se u saopštenju PKV.


Skupu je prisustvovalo više od 50 privrednika članica Nordijske poslovne alijanse i PKV koji su održali bilateralne susrete u PKV.

Nordijsku poslovnu alijansu u Srbiji osnovali su nordijski privrednici pre šest godina, a sada okuplja 50 kompanija iz Finske, Švedske, Norveške, Danske i Islanda i sarađuje sa svim nordijskim ambasadama.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.