NavMenu

Opština Prokuplje kupuje objekte preduzeća D.S.K. Toplica za 38 miliona dinara

Izvor: Beta Subota, 23.09.2017. 14:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: nuwatphoto/shutterstock.com)Ilustracija
Opština Prokuplje izdvojila je 38 miliona dinara za kupovinu objekata preduzeća D.S.K. Toplica, za potrebe smeštaja Javnog komunalnog preduzeća Hammeum, izjavio je u subotu, 23. septembra 2017. godine, predsednik opštine Aleksandar Simonović.

On je naveo da je JKP Hammeum nosilac razvoja opštine i ako to preduzeće funkcioniše na pravi način ostaje više sredstava za sport, kulturu, poljoprivredu i druge oblasti.

- Opredelili smo i dodatnih 39 miliona dinara za nabavku nove, savremene mehanizacije, jer smatramo da će ovo jedinstveno komunalno preduzeće uspeti da odgovori svim zahtevima i da će infrastruktura opštine Prokuplje biti u mnogo boljem stanju nego što je sada - rekao je Simonović.

Prema njegovim rečima, povećana su opštinska izdvajanja za komunalne usluge koja će biti usmerena na aktivnosti uređenja i održavanja Prokuplja i ona sada iznose 26 miliona dinara.

- Cilj nam je da ovo najznačajnije javno preduzeće bude objedinjeno i na jednom mestu kako bi najefikasnije funkcionisalo - dodao je on.

Društveno preduzeće Toplica je 2007. godine prodato iz stečaja za 24 miliona dinara i tada je u svojim pogonima imalo proizvodne mašine, gotove proizvode na lageru, vozni park i kompletan nameštaj koji je ušao u cenu, ali je veoma brzo nakon prodaje rasprodat.

Prokupačko komunalno preduzeće Hammeum zapošljava najveći broj radnika koji plate primaju iz opštinskog budžeta, a nedavno je utvrđeno da je u tom preduzeću i najveći broj radnika koji će na osnovu racionalizacije u javnoj upravi morati da bude otpušten kao tehnološki višak.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Niška multifunkcionalna dvorana kulture sa 2.000 mesta ipak će se graditi na drugoj lokaciji - Raspisan konkurs za idejno rešenje

Grad Niš raspisao je konkurs za izradu idejnog rešenja izgleda novog višenamenskog objekta kulture u Nišu. Buduća multifunkcionalna dvorana kulture gradiće se na katastarskim parcelama br. 262/1 i 263/1 K. O. Niš-Ćele Kula, ukupne površine 2,21 ha. Reč je o zemljištu u neposrednoj blizini Roda centra na Vizantijskom bulevaru. Objekat treba da sadrži ulazni višenamenski hol (komunikacija, prostor za izložbe i prostor za virtuelne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.