NavMenu

Prijepolje dobija stanicu za komunalni otpad - Od slovenačke vlade 800.000 EUR

Izvor: eKapija Petak, 22.09.2017. 12:13
Komentari
Podeli
Prijepolje (Foto: Ivana Bezarević)Prijepolje
Vlada Slovenije podržala je projekat izgradnje transfer stanice za komunalni otpad u prijepoljskoj opštini i odobrila 800.000 EUR za ove namene, rekao je za list Polimlje predsednik opštine Dragoljub Zindović.

Naime, jedna slovenačka firma pokazala je interesovanje za prijepoljski problem sa deponijom. Njeni predstavnici obišli su lokaciju u Strugovima pred kraj prošle godine i nakon toga izneli mišljenje da se na tom prostoru može obezbediti funkcionisanje transfer stanice koja bi, uz prateću opremu, bila urađena po važećim evropskim propisima i time bi predstavljala sabirno mesto za selektovanje i odlaganje otpada.

Odmah je reagovala lokalna samouprava, iskoristila tu činjenicu i poslala zahtev Vladi Republike Slovenije koja je spremna da ulaže u takve projekte. Ovih dana stigla je informacija da je Vlada Slovenije prihvatila projekat, smatrajući ga jednim od najboljih koji su pristigli, a odobrena donacija obezbeđuje polovinu neophodnih sredstava za ukupno predviđene radove na lokaciji Strugovi.

Donacija je, kako je navedeno u zvaničnom dopisu, rezervisana u budžetu Republike Slovenije za 2018. godinu. Zato je neophodno, kako se navodi, da Opština Prijepolje pokrene proceduru izbora izvođača radova, kako bi donatorski ugovor mogao da bude sklopljen i počela implementacija.

Inače, ukupna vrednost projekta Izgradnja transfer stanice za mešani komunalni otpad procenjena je na oko 2 mil EUR, preneo je list Polimlje.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Vesti

Kako "očistiti" vazduh u glavnom gradu - Može li Beograd da sledi primer Varšave

Da se Beograd, zajedno sa Sarajevom, Skopljem i još nekim gradovima Zapadnog Balkana često nalazi na vrhu liste po aerozagađenju to više nije nikakva novost - Beograd je čas prvi, čas treći, čas 17. na ovoj listi, ali da je u prvih 20 gradova sveta često, to znaju svi koji redovnije prate Air quality izveštaje. Međutim, i jedan od gradova u Evropskoj uniji je takođe do ove sezone jesen/zima često bio u vrhu ove liste, ali nakon

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.