NavMenu

JYSK zabeležio 135 mil EUR prometa u regionu - Najveći rast od 26,7% u Srbiji

Izvor: eKapija Petak, 22.09.2017. 12:09
Komentari
Podeli
Mikael NielsenMikael Nielsen
Međunarodni maloprodajni lanac JYSK zabeležio je u protekloj finansijskoj godini snažan rast prometa od prosečno 19% na četiri regionalna tržišta – u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji. Ukupno je ostvaren promet u iznosu od 134,7 mil EUR, broj pojedinačnih kupovina premašio je pet miliona, a u regionalnom sastavu JYSK-a zaposleno je skoro 300 novih radnika, saopšteno je iz kompanije.

Na najvećem pojedinačnom tržištu po vrednosti - Hrvatskoj – zabeležen je promet od 55,7 mil EUR i rast od 19%. Sledi Slovenija sa 30,9 mil EUR prometa i rastom od 12,8%, koju ubrzano sustiže Srbija sa prometom od 27,9 mil EUR i najsnažnijim rastom od 26,7%. Na tržištu Bosne i Hercegovine JYSK je ostvario promet od 20,2 mil EUR uz rast od gotovo 20%.

Na sva četiri tržišta ostvareno je 5,155 miliona pojedinačnih kupovina, a na svim tržištima zabeležen je rast broja kupaca u proseku od 16,6%.

Poslovni rezultati JYSK-a u regiji vrlo su stabilni, a operativna dobit (EBIT) je na nivou od 12,3% u proseku. Jedini izuzetak je Srbija, gde je EBIT 5,4%, ali uz najveći godišnji rast po stopi od pet procentnih bodova.

- Bila je ovo vrlo dobra godina i jako sam zadovoljan razvojem našeg poslovanja u regiji. Izuzetno sam ponosan na povećanje broja kupaca, s obzirom na to da su u JYSK-u oni na prvom mestu. Ovaj rast ne bi bio moguć bez naših zaposleih čiji je lični angažman i profesionalni pristup kupcima bio presudan u pozicioniranju na tržištu - istakao je Mikael Nielsen, izvršni potpredsednik JYSK Nordica zadužen za maloprodaju.


Nielsen je bio gost godišnjeg regionalnog susreta Store Managera JYSK-a, održanog u Zagrebu. Na susretu su proglašeni i najbolji Store Manageri u regiji, koji su za nagradu dobili službeno vozilo na korišćenje godinu dana uz plaćene sve troškove automobila.

U celoj regiji JYSK zapošljava blizu hiljadu radnika, od čega u Hrvatskoj gotovo 400, u Srbiji 250, u Sloveniji 200, a u Bosni i Hercegovini 175. U protekloj finansijskoj godini otvoreno je gotovo 300 novih radnih mesta, najviše u Hrvatskoj (101) i Srbiji (80), ali značajna su bila i nova zapošljavanja u BiH (60 radnika) i Sloveniji (36).

JYSK je osnovan 1979. u Danskoj, a danas posluje u 48 zemalja svijeta. JYSK Nordic pokriva 20 tržišta, među kojima su i Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Slovenija i Srbija. Godišnji promet Grupacije JYSK je oko 3,12 mlrd EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Energija, IT, Telekomunikacije

EPS pustio u rad mobilnu aplikaciju "Uvid u račun"

Elektroprivreda Srbije (EPS) pustila je u rad mobilnu aplikaciju "EPS Uvid u račun". Putem aplikacije, domaćinstva i mali kupci imaju mogućnost da na mobilnom telefonu, na veoma jednostavan način prate potrošnju električne energije, plate račune, provere mesečne zaduženja i uplate tri godine unazad, kao i da dobiju obaveštenja i ulože prigovor., saopštio je EPS. Mobilna aplikacija "EPS Uvid u račun" dostupna je korisnicima na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.