NavMenu

Nije u planu prodaja Eurobank u Srbiji - Dobit za sedam meseci 2017. dostigla 1,7 milijardi dinara

Izvor: Beta Utorak, 19.09.2017. 15:49
Komentari
Podeli
(Foto: Paul Cowan/shutterstock)
Predsednica Izvršnog odbora Eurobanke u Srbiji Slavica Pavlović izjavila je danas da nije u planu prodaja te banke čiji su vlasnici privatni investitori a država Grčka ima udeo od 2%.

- Ne planiramo prodaju ni povlačenje sa tržišta u Srbiji - kazala je Pavlović i navela da je ranije prodata Eurobank u Ukrajini i da je u postupku prodaja banke u Rumuniji.

- Eurobank u Srbiji ostvaruje dobre rezultate i za sedam meseci poslovanja u ovoj godini imala je rast kredita od 3% i dobiti od 30%, na 1,7 milijardi dinara - istakla je Pavlović.

Kako je navela, Eurobank je na bankarskom tržištu Srbije na sedmom mestu po aktivi koja iznosi 1,2 mlrd EUR, ima plasmane od milijardu evra, pola miliona klijenta, 1.200 zaposlenih i 80 filijala.

Dodala je da problematični krediti u toj banci imaju udeo od oko 20% u ukupnim pozajmicama, ali da očekuje da do kraja godine to bude smanjeno na 15-16%.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.