NavMenu

MMF traži da EPS otpusti 700 ljudi?

Izvor: Blic Ponedeljak, 18.09.2017. 08:58
Komentari
Podeli
(Foto: Katarina Stevanović)
Delegacija MMF-a tražiće da EPS uradi novu sistematizaciju radnih mesta. Preporučeno je da se na taj način smanji broj zaposlenih, za još najviše 700, i to do kraja februara 2018. godine, saznaje Blic.

Ovo će biti okosnica sastanka šefa delegacije MMF za Srbiju Džejmsa Rufa i predstavnika Elektroprivrede Srbije u ponedeljak (18. septembra 2017. godine). Račune će Misiji MMF u istom danu polagati i Dušan Bajatović, jer ni Srbijagas nije ispoštovao rokove za preuzete obaveze u vezi sa pojednostavljenjem organizacione strukture kompanije, ali i sa smanjenjem troškova poslovanja.

Direktoru EPS-a Miloradu Grčiću će biti predočeno da višak zaposlenih neće moći da se oslobodi dobrovoljnim odlaskom, već da smanjenje mora jasno da bude predviđeno novom sistematizacijom radnih mesta. Drugim rečima, prekobrojni moraju da budu utvrđeni ovim aktom, a ako je suditi po upustvima, prvi na udaru su ljudi u administraciji, piše Blic.


Izvor Blica blizak MMF-u kaže da će to biti glavna tema razgovora, iako je iz EPS-a prošle godine otišlo 2.000 ljudi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.