NavMenu

Srpske kompanije dogovorile izvoz vredan više od 17 mil EUR na sajmu WorldFood u Moskvi

Izvor: eKapija Petak, 15.09.2017. 11:35
Komentari
Podeli
(Foto: monticello/shutterstock.com)
Na međunarodnom sajmu prehrane u Moskvi WorldFood, kompanije iz Srbije su, prema prvim analizama, dogovorile nove izvozne poslove vredne više od 17 mil EUR, saopštila je Privredna komora Srbije. Nastup srpske privrede na ovoj prestižnoj svetskoj manifestaciji organizovali su PKS i RAS uz podršku UNDP Srbija.

Predstavnici srpskih kompanija, na sajmu WorldFood, koji je održan od 11. do 14. septembra, imali su čak 500 bilateralnih razgovora i sastanaka sa potencijalnim partnerima iz Rusije i drugih država zainteresovanih za uvoz hrane iz Srbije.

- Ruski federalni i regionalni trgovinski lanci i distributeri veoma su zainteresovani za proizvode iz Srbije počev od konditorske industrije, preko mesnih prerađevina, svežeg, smrznutog i prerađenog programa voća i povrća, do raznih vrsta napitaka i eko proizvoda - rekao je Dejan Delić, direktor predstavništva PKS u Rusiji.

Na sajmu prehrane u Moskvi učestvovalo je 1.500 izlagača iz 65 zemalja na 23.000 m2 izložbene površine. Privredna komora Srbije, uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji, i Razvojna agencija Srbije, organizovali su nastup 15 domaćih kompanija iz sektora proizvodnje i prerade voća i povrća, konditorskih i eko proizvoda, mesnih prerađevina i pića.


Privredna komora Srbije uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji i Razvojna agencija Srbije, uskoro počinju organizaciju nastupa srpke privrede na predstojećoj, najvećoj međunarodnoj izložbi hrane u Ruskoj Federaciji – Prodekspo 18, dodaje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.