NavMenu

Dodeljene nagrade najboljim eko-preduzećima u oblasti održivog turizma

Izvor: eKapija Utorak, 12.09.2017. 13:54
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock)
Povodom obeležavanja UN godine održivog turizma – 2017, u Privrednoj komori Srbije danas su najboljim preduzećima u oblasti održivog turizma dodeljene nagrade.

Kako je saopšteno iz Privredne komore Srbije, Centar za istraživačke i razvojne projekte EcoDev uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, PKS i Turističke organizacije Srbije, dodelio je nagrade za održivi razvoj turizma u pet kategorija - održivi smeštaj, eko-tura, održivo upravljanje destinacijom, tur operater i nagrada za doprinos zajednici.

Nagrada u kategoriji održivi smeštaj pripala je hotelu Radisson Blu, dok je nagradu u oblasti eko-ture pripala Udrženju Ekos iz Šapca.

U trećoj kategoriji, nagrada je pripala JP Ada Ciganlija, u četvrtoj Serbia Tour Operatoru, a u petoj kategoriji nagradu je osvojilo Udruženje klub Salamander.

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine Miroslav Knežević rekao je da je cilj dodele nagrada podrška održivom razvoju turizma u Srbiji, te da će resorno ministarstvo u daljem razvoju ove oblasti voditi računa o tri aspekta turizma, o ekonomskoj i društvenoj održivosti, kao i o zaštiti životne sredine.

- Ovu godinu su UN proglasile godinom održivog turizma. U narednom periodu ćemo težiti da u implementaciji Strategije održivog turizma u Srbiji do 2015. integrišemo koncept održivog turizma u svim segmentima - kaže Knežević.

Sekretarka Udruženja za turizam PKS Tijana Maljković podsetila je da Komora dodeljuje još od 2007. godine Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje.

Ona je rekla da je za PKS važno na koji način se jedno preduzeće ophodi prema prirodi, te da je Komora ove godine postala strateški partner organizacije Ambasadori održivog razvoja i životne sredine, a uključila se i u Zeleni ključ, program međunarodne eko sertifikacije turističkih objekata.

Koordinatorka projekta EcoDev, Sophie Kekić istakla je prilikom dodele nagrada da je sertifikacija preduzeća u oblasti turizma veoma značajna kako bi preduzeće bilo prepoznato na međunarodnom tržištu.

Svim finalistima takmičenja uručena su priznanja za izuzetan doprinos u oblasti održivog turizma, navedeno je u saopštenju PKS-a.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia leti direktno od Beograda do Mostara

Air Serbia (Er Srbija) je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpska nacionalna avio-kompanija od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta, navedeno je u saopštenju. - Danas uspostavljena avio-veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio Aerodrom Mostar. Verujemo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.