NavMenu

Srpske firme na Lagos sajmu u Nigeriji od 3. do 12. novembra

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 11.09.2017. 14:58
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Eugenio Marongiu/shutterstock.com)Ilustracija
Srpske firme će moći da učestvuju na prestižnom sajmu Lagos Intenational Fair, koji će biti održan od 3. do 12. novembra u Nigeriji, rečeno je danas na prezentaciji u Privrednoj komori Srbije.

Sajam Lagos Intenational Trade Fair, koji je najveći opšti sajam u Nigeriji, posebno je značajan imajući u vidu da je Nigerija zemlja sa 182 miliona stanovnika i jednom od najviših stopa rasta u podsaharskoj Africi.

Lagos predstavlja jedan od najvećih finansijskih i privrednih centara Afrike sa razvijenom infrastrukturom i jednom od najvećih luka na afričkom kontinentu.

- Imamo veliko interesovanje srpskih privrednika za ovaj sajam, više od 20 kompanija nam je potvrdilo svoj dolazak, a sve u cilju podrške našim privrednicima koji bi tebalo da prišire svoje poslovanje na tržište Afrike - rekla je rukovodilac Centra za bilateralnu saradnju u PKS Katarina Momčilović Matić.

Očekuje se da će sajam posetiti oko 500.000 ljudi, a izlagači će dolaziti iz sektora poljoprivrede i prehrane, građevine, mašinske industrije, nafte i gasa, rudarstva i energetike, automobilske industrije, informacione tehnologije, opreme za poslovne prostore, obezbeđenja i sigurnosne opreme, bankarstva i finansija, kozmetike i kućne hemije, nameštaja i tekstilne industrije.

Ona je istakla da postoji prostor da veći broj srpskih kompanija iz različitih sektora učestvuje na tom sajmu i predstave svoje proizvode.

- Ovo je nedovoljno poznato tržište za naše kompanije, iako naše firme poput Energoprojekta, Nelta i sličnih kompanija, već imaju iskustvo na ovom tržištu, koje su prenele drugim našim kompanijama - rekla je Momčilović Matić Tanjugu.

Podsetila je da je PKS 25. aprila 2017. imala uspešno održanu konferencije "Kako poslovati sa Podsaharskom Afrikom", koja je održana u Beogradu i da je povećano interesovanje za međusobnu saradnju afričkih i srpskih kompanija.

Tada je u PKS 11 firmi kupaca iz Afrike imalo mogućnost da održi sastanke sa 40 srpskih kompanija i već su realizovani neki ugovori i poslovi, navela je ona ističući da PKS aktivno radi na povezivanju afričkih kupaca sa srpskim kompanijama.

Osnovane su dve mešovite privredne komore, Zajednička privredna komora Srbije i Južne Afrike, kao i Nigerijsko-srpska privredna komora.

Predviđeno je da Nigerijsko-srpska privredna komora organizuje zajednički nastup srpskih kompanija na navedenom sajmu u Lagosu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nacrt planskog dokumenta omogućava rušenje hotela Jugoslavija - U planu luksuzni hotel sa kazinom, kule do 155 metara i marina (FOTO)

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije bloka 11 i dela bloka 10 u opštinama Zemun i Novi Beograd, koji obuhvata i hotel Jugoslavija Podsetimo, hotel Jugoslavija prodat je krajem marta jedinom zainteresovanom ponuđaču, kompaniji MV Investment doo iz Beograda, ćerki firmi Millenium team-a, u okviru imovine preduzeća Danube riverside po početnoj ceni od 3,18

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.