NavMenu

Paviljon Srbije na izložbi Expo 2017 posetilo pola miliona ljudi

Izvor: eKapija Ponedeljak, 11.09.2017. 14:44
Komentari
Podeli
Svetska izložba Expo zatvorena je u nedelju (10. septembra 2018. godine) u Astani. Kako je saopšteno iz kancelarije Kovačević-Spaić, paviljon Srbije na izložbi sa tradicijom dugom 150 godina i velikom zaostavštinom naučno tehnoloških izuma, koja je i ove godine održana u Kazahstanu, posetilo je čak pola miliona posetilaca, kao i delegacije više od 60 zemalja.

Prema rečima organizatora izložbe Paviljon Republike Srbije jedan je od najzapaženijih po svom sadržaju i izgledu.

- Uložili smo sve napore da se tokom ova tri meseca trajanja izložbe Srbija predstavi svetu kao zemlja okrenuta inovacijama i tehnološkom razvoju. Rezultati koje imamo govore da smo u tome i uspeli. Iskreno se nadam da će sve pohvale koje je dobila Srbija predstavljanjem na Expo izložbi rezultovati unapređenju imidža Srbije u svetu, ali i unapređenjem ekonomije i turizma - izjavila je Maja Mandrapa Gašić, pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija.

Odgovarajući na temu izložbe Energija za budućnost, Republika Srbija predstavila je pristup korišćenju, skladištenju i uštedi energije koji može biti primenjiv za sve izvore energije, a posebno je fokusiran na obnovljive izvore energije Sunca i vetra, kao i energiju ljudskog tela koja primenom novih materiajala može biti značajno iskorišćena za svakodnevne potrebe razvojem novih tehnologija i materijala. Kao osnovna komparativna prednost Srbije izdvojena je upravo "energija ideja", odnosno inovativna rešenja koja se trenutno razvijaju na ovim poljima i široka mogućnost njihove primene kada su energetski izazovi današnjice i budućnosti u pitanju.

Najveća svetska izložba, Expo Astana 2017, otvorena je 10. juna i trajala je do 10. septembra ove godine. Organizator nastupa Republike Srbije na Ekspo Astana 2017 je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. Na svetskoj izložbi učestvuje 115 zemalja i 20 međunarodnih organizacija.

Partneri Paviljona Srbije u Astani su kompanije EPS, Energoprojekt i Feromont Inženjering.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.