NavMenu

Objavljen poziv za izbor lučkog operatera u Smederevu

Izvor: eKapija Petak, 08.09.2017. 08:37
Komentari
Podeli
(Foto: Walid Nohra/shutterstock.com)
Agencija za upravljanje lukama objavila je javni poziv za izbor lučkog operatera na putničkom pristaništu u Smederevu, koji će obavljati delatnost ukrcavanja i iskrcavanja putnika.

Ponuđeni iznos lučke naknade ne može biti manji od 2.973 EUR na godišnjem nivou, a pravo zakupa ponuđač može steći na najviše 10 godina.

Pravo učešća u postupku ima pravno lice registrovano za obavljanje lučke delatnosti, koje, između ostalog, ima stručno osposobljeno osoblje, poseduje tehničko-tehnološku opremljenost za obavljanje lučke delatnosti i poseduje sposobnost njenog kontinuiranog obavljanja.

Podnosilac ponude mora dostaviti i plan i program za obavljanje lučke delatnosti za period za koji traži odobrenje, te studiju ekonomske opravdanosti za investicije koje namerava da sprovede u održavanje i atraktivnost pristaništa, odnosno povećanje prometa.

Sva zainteresovana lica su u obavezi da otkupe konkursnu dokumentaciju do 14. septembra i da prilikom preuzimanja potpišu Ugovor o čuvanju poverljivih podataka, dok je rok za podnošenje ponuda 25. septembar.

Kako je za eKapiju ranije najavljeno u Agenciji za upravaljanje lukama, otvaranje putničkog pristaništa u Smederevu očekuje se do kraja 2017. godine.

Podsetimo, ovo je jedno je od sedam putničkih pristaništa čiju je izgradnju pokrenulo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija tokom 2015. i 2016. godine. Osim u Smederevu, izgrađena su pristaništa u Kostolcu, Velikom Gradištu, Kladovu i Golupcu, dok je za 2018. godinu planirana izgradnja preostala dva - u Beočinu i Sremskim Karlovcima.

Zasada su u Srbiji za međunarodni transport otvorena pristaništa u Beogradu, Novom Sadu i Donjem Milanovcu i na njima je tokom 2016. godine evidentirano 952 pristajanja putničkih brodova, odnosno oko 118.600 putnika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.