NavMenu

Počinje projekat obuke za žene IT girls - Prijave do 24. avgusta

Izvor: eKapija Ponedeljak, 21.08.2017. 11:15
Komentari
Podeli
(Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com)
Vojvođanski IKT klaster raspisao je javni poziv za prijave na kurs Java Junior, kroz projekat IT girls, u okviru programa prekvalifikacija žena za IT, koji je podržalo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Program po kom će se raditi sa polaznicama kursa nastao je na temelju projekta IKT Klaster Akademije koji je već bio uspešno sproveden uz pomoć USAID-a 2014, kao i projekta prekvalifikacija za IT koji je podržala Vlada Srbije i Ministarski savet za inovativno preduzetništvo i informacione tehnologije, saopšteno je iz Vojvodina IKT klastera.

Teorijski deo nastave će se održavati u saradnji sa Edukativnim centrom u prostorijama tog centra, kao i u saradnji sa IT kompanijama koje budu spremne da otvore vrata za praktičan rad polaznica.

Cilj programa, kako je saopštio ovaj klaster, je da se osposobe polaznice da samostalno mogu da izrade aplikacije niske i srednje kompleksnosti korišćenjem programskog jezika Java, kao i da im se pruži dobra osnova za samostalno izučavanje i produbljivanje znanja programiranja i programerskih veština.

Teorijski deo traje 140 časova, nakon čega sledi minimum 140 sati praktičnog rada u IT kompanijama za one polaznice koje se kvalifikuju za praksu.

Ekipu nastavnog osoblja čine iskusni predavači sa Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, a svih 20 polaznica će činiti jednu grupu sa kojom se sprovodi obuka.


Nastava počinje u septembru 2017. godine i trajaće oko pet meseci. Prijave traju do 24. avgusta 2017.

Sve kandidatkinje će polagati ulazni test, na osnovu kojeg će biti formirana rang lista za upis. Testiranje će se obaviti u Novom Sadu, u prostorijama Vojvođanskog IKT klastera, krajem avgusta 2017. Precizan raspored će biti napravljen nakon prikupljanja prijava i sve prijavljene kandidatkinje će dobiti pozi za testiranje.

Više informacija o ovom konkurusu možete naći OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.