NavMenu

Neto prihod Credit Agricole Grupe 2,1 mlrd EUR u drugom kvartalu 2017.

Izvor: eKapija Sreda, 16.08.2017. 13:07
Komentari
Podeli
(Foto: quka/shutterstock)
Crédit Agricole Grupa saopštila je da je u drugom kvartalu 2017. godine ostvarila je neto prihod u iznosu od 2,1 mlrd EUR.

Neto prihod Grupe nakon odbitka specifičnih stavki iznosi 2 mlrd EUR, što predstavlja rast od više od 23% u poređenju sa drugim kvartalom 2016. godine.

U skladu sa svojim srednjoročnim planom Strateška ambicija 2020, Grupa nastavlja da jača na stabilnom, diverzifikovanom i profitabilnom poslovnom modelu kojim podržava organski rast u svim svojim biznis linijama, u najvećoj meri kroz sinergiju između specijalizovanih biznis linija i maloprodajne mreže, ali i da održava visok nivo operativne efikasnosti u isto vreme radeći na kapacitetima za investiranje u poslovni razvoj.

Ponovo je, i u ovom kvartalu, rezultat Grupe reflektovao jak poslovni trenutak u različitim aspektima: u bankama za poslovanje sa stanovništvom, specijalizovanim segmentima poslovanja kao i u segmentu poslovanja sa velikim klijentima, od kojih je većina ostvarila značajan rast u poslovanju i uvećala svoje tržišno učešće, u isto vreme zadržavajući čvrstu kontrolu troškova i sve niže troškove rizika.

Finansijska snaga Crédit Agricole Grupe je dodatno ojačana i u ovom kvartalu i sada adekvatnost kapitala iznosi 15%, što je dosta iznad zakonskih propisa i jedan od najboljih rezultata u finansijskom sektoru, dodaje se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

13.04.2024.  |  Finansije

Srbija i Crna Gora blagovremeno da potpišu sporazum o otvaranju graničnih prelaza sa tačkom spajanja u Boljarima

Potrebno je preduzeti aktivnosti u cilju blagovremenog potpisivanja sporazuma o otvaranju graničnih prelaza ili zajedničkog graničnog prelaza na budućem auto-putu, sa tačkom spajanja u Boljarima, između pograničnih opština Sjenica i Bijelo Polje. To je saopšteno na sastanku koji je održan u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore. To je drugi sastanak Mješovite crnogorsko–srpske komisije za praćenje sprovođenja sporazuma

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.