NavMenu

IKEA otvorila prvu robnu kuću u Beogradu

Izvor: Tanjug Četvrtak, 10.08.2017. 15:49
Komentari
Podeli
Sa otvaranja robne kuće IKEASa otvaranja robne kuće IKEA
Robna kuća IKEA Beograd Istok, kod Bubanj potoka, svečano je otvorena danas.

Predsednik Vučić, generalni direktor kompanije IKEA za Jugoistočnu Evropu Stefan Vanoverbeke, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, regionalni direktor za razvoj Vladislav Lalić i direktor robne kuće Vladimir Moga, simboličnim sađenjem drveta obeležili su početak rada robne kuće.

Oni su zasadili belu brezu, koja je simbol mladosti, snage i prosperiteta.

IKEA je robnu kuću površine 35.000 kvadratnih metara uložila 70 mil EUR i zaposlila u našoj zemlji ukupno 416 radnika (u samoj robnoj kući oko 300). To je prva IKEA robna kuća na tržištu Srbije i 400. na svetu, a Srbija je postala 49. zemlja u kojoj švedska kompanija ima poslovne operacije i jedino novo tržište u 2017. godini.

IKEA Beograd Istok nudi celokupan asortiman od 9.500 proizvoda po cenama na nivou robnih kuća te kompanije u zemljama u okruženju. Robna kuća će biti otvorena svakog dana od 10 do 21 čas, dok je radno vreme restorana od 09.30 do 20 časova.

Građani će do robne kuće moći da dođu i gradskim prevozom, novom linijom 70, koja će saobraćati na 20 minuta, a početna stanica je na Bežanijskoj kosi.

IKEA u drugoj fazi investicije u Bubanj potoku, planira ulaganje još oko 60 mil EUR. Naime, radi se studija izvodljivosti za trgovački centar od oko 40.000 m2, koji bi bio otvoren pored robne kuće, prenosi Tanjug.


Kada je reč o mogućnosti da IKEA otvori drugu robnu kuću, ova kompanija radi na akviziciji zemljišta između benzinske pumpe Zmaj i beogradskog aerodroma. Kako je ranije najavljeno, dinamika otvaranja druge robne kuće zavisi od rezultata poslovanja prve, u kojoj se očekuje više od dva miliona posetilaca u prvoj godini. Kompanija je već kupila i zemlju u Nišu.

Kamen temeljac za izgradnju prve robne kuće kod Bubanj potoka je položen u aprilu 2016.

Otvaranju robne kuće prisustvovali su i prvi potpredsednik Vlade i šef diplomatije Ivica Dačić, ministar trgovine Rasim Ljajić, predsednik PKS Marko Čadež...

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.